Baz istasyonlarına 'kefenli' protesto

Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde bir binanın çatısına kurulan üç GSM şirketine ait baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen çevre sakinleri, kefen giyerek baz istasyonlarını protesto etti.

Baz istasyonlarına 'kefenli' protesto
 

Baz istasyonlarının ç ; evresindeki evlerde oturan birç ; ok kişinin kanser hastalığına yakalandığını belirten vatandaşlar , ' Biz hastalandık ç ; ocuklarımız hastalanmasın ' dedi . Baz istasyonlarını protesto eden mahalle sakinlerinden bir kadın , kendini baz istasyonlarının bulunduğu binaya zincirlerken , bazıları da cep telefonlarını yere atarak tepkilerini dile getirdi .

Avcılar ' da 9 yıl ö ; nce bir binanın ç ; atısına yerleştirilen 2 baz istasyonuna bir ay ö ; nce yeni bir baz istasyonu daha eklendi . Baz istasyonlarını sö ; ktü ; rmek iç ; in başvurmadık merci bırakmayan mahalle sakinleri , ç ; eşitli yö ; ntemlerle protestolar dü ; zenleyerek seslerini duyurmaya ç ; alışıyor . Meltem Sokak ' ta bulunan 4 katlı binanın ö ; nü ; nde toplanan ç ; evre sakinleri , kefen giyerek ' baz istasyonu ö ; ldü ; rü ; yor ' mesajı vermeye ç ; alıştı . Ç ; oğunluğunu kadın ve ç ; ocukların oluşturduğu protestocu grup daha sonra baz istasyonlarından sinyal alan cep telefonlarını yer atarak protestolarını sü ; rdü ; rdü ; . Baz istasyonlarının kendisini kanser ettiğin iddia eden protestocu kadınlardan Seniha Sağoğlu ' da kendini baz istasyonlarının bulunduğu binanın penceresine zincirledi . Zincirli Sağoğlu ' nun yanına dizilen diğer eylemciler ' Baz istasyonu istemiyoruz , ö ; lmek istemiyoruz ve kanser olmak istemiyoruz ' diye slogan attı . Bazı ç ; ocuklar ise ' One Munite ' yazılı dö ; vizler taşıyarak baz istasyonlarına ' Bir dakika ' dedi .

Yaklaşık 9 yıldır baz istasyonları ile mü ; cadele ettiğini ve baz istasyonlarının kaldırılması iç ; in ç ; almadık kapı bırakmadığını belirten Keriman Balaban , ' Yetkililer artık sesimizi duysun ö ; lü ; mü ; mü ; zü ; seyretmesinler ' dedi . Balaban , ' Ev sahibinin kendi abisi kanserden ö ; ldü ; . Kendileri başka yere taşındılar . Burayı kiraya veriyorlar . Yandaki komşumuz kanserden ö ; ldü ; . Bir komşumuz yine kanser . Baş ağrısından duramıyoruz . Şimdi de ü ; ç ; ü ; ncü ; baz istasyonu takıldı . Polisler geldi barikat kurdu . Biz de kurbanlık koyunlar gibi durduk . Şimdi de kefenlerimizi giydik . Başımız ağrıyor , bunalımdayız . Ç ; ocuklarımızı bizi ö ; ldü ; rmesinler ' diye konuştu . Baz istasyonlarını mahkemeye verdiklerini sö ; yleyen Balaban ' Biz iki baz istasyonunu sö ; ktü ; rmek iç ; in 9 yıldır ç ; abalıyorduk ancak bir al ö ; nce bir ü ; ç ; ü ; ncü ; sü ; nü ; taktılar ' dedi . Balaban baz istasyonları ile ilgili dava aç ; tıklarını ve hukuki sü ; recin devam ettiğini sö ; yledi .

Kanser hastası Seniha Sağoğlu da ' Baz istasyonları takıldıktan sonra hastalındım . Bir komşumuz kanserden ö ; ldü ; . Ben de bağırsak kanseriyim . Sü ; rekli başım ağrıyor . Doktorlar baz istasyonlarının kanser sü ; recini hızlandırdığını sö ; ylediler ' diye konuştu .

Ö ; te yandan baz istasyonlarının bulunduğu binanın hemen karşısında bir anaokulu bulunması dikkat ç ; ekti .

( CİHAN )