Atatürk Havalimanı'nda 'acil yardım telefonları' devrede

Atatürk Havalimanı'nda, polisiye olaylar, sağlık sorunları, yangın ve diğer acil durumlara müdahale süresini kısaltmak için 49 ayrı noktaya ihbar telefonları kuruldu.

Atatürk Havalimanı'nda 'acil yardım telefonları' devrede
 

TAV İstanbul Genel Mü ; dü ; rü ; Kemal Ü ; nlü ; , her gü ; n ortalama 80 bin yolcunun ağırlandığı havalimanında ihtiyaç ; duyulan bir eksikliği giderdiklerini belirterek , şimdilik sağlık iç ; in kullanılmaya başlayan telefonların zaman iç ; inde diğer sorunlar iç ; in de kullanıma aç ; ılacağını sö ; yledi .

İç ; ve dış hatlar terminalleri ile katlı otoparkta belirlenen stratejik noktalara monte edilen toplam 49 adet telefonda dö ; rder adet tuş bulunuyor . Birinci tuş ' Acil Sağlık Yardım ' , ikinci tuş ' Yangın İhbar ' , ü ; ç ; ü ; ncü ; tuş ' Polis Haber Merkezi ' , dö ; rdü ; ncü ; tuş da ' Terminal Operasyon Merkezi ' ni arayacak şekilde planlandı .

Genel Mü ; dü ; r Ü ; nlü ; , her telefonda sinyalin hangi noktadan geldiğini bildiren lokasyon kodu bulunduğuna işaret ederek , ' ' Bu proje yolcular , yolcu beraberinde bulunan kişiler ve havalimanı ç ; alışanlarının ihtiyaç ; larını gö ; zeterek hazırlandı . Telefonlar yardımıyla ilgili gö ; revliler , terminallerin geliş gidişi ve katlı otoparkta gerç ; ekleşen acil durumlara kısa sü ; rede mü ; dahale edecektir ' ' dedi .