Hollanda'da Türk ailesinin dramı

Hollanda'ya 1999 yılında turist olarak gelen Şahin Çekiç ve ailesi 10 yıl geçmiş olmasına rağmen hala oturum alamamanın verdiği üzüntüyü yaşıyor.

Hollanda'da Türk ailesinin dramı
 

Son olarak Şahin Ç ; ekiç ; ' inde ç ; alışma izninin de durdurulması aileyi tü ; mden zora soktu . Mahkemeden ç ; ıkan oturma kararına sevinen Ç ; ekiç ; ailesi , Hollandalı Yabancılar Kurumu ' nun ( İND ) ret iddiası ile yıkıldı . Tü ; rk ve Hollandalı resmi makamlarından yardım bekleyen Tü ; rk ailesi hala kendileri iç ; in uzanacak olan yardım elini ç ; alışama ve oturma mü ; saadesini beklemeye devam ediyor . Hiç ; bir yerden yardım alamadığını belirten baba Şahin Ç ; ekiç ; iş olmamasına rağmen oturduğu evin kirasını borç ; lanarak temin etme durumundan şikayetç ; i oldu . Son durumu Tü ; rk medyasına yansıtan ve yardım talep eden Ç ; ekiç ; ailesi ilgili kurumları gö ; reve davet etti .

Baba Şahin Ç ; ekiç ; , ' 1999 yılında Hollanda ' ya geldim . Belediyeye kayıt oldum . 2000 yılından bu yana resmi olarak bir Hollanda firmasında ç ; alıştım . 2006 yılına değin burada ç ; alıştım . Hollanda sağlık sigortasına kayıtlıyım . Evimizde var . Ç ; ocuklarım Hollanda okullarına gidiyor . Bü ; yü ; k oğlum yü ; ksek okula gidiyordu . Onu da oturum olmadığı iç ; in okulundan aldılar . Hollanda ' da konu ile ilgili mahkeme ç ; ıktık . İlk mahkeme bizi haklı buldu . Oturum verilmesine karar verdi . Fakat Yabancılar Kurumu bunu kabul etmeyip itiraz etti . Şu anda avukatımda İND kurumunun durumu kabul edilemez olarak değerlendirdi . Tekrar itiraz etti . Sonucu bekliyoruz . Ben Hollanda ' da uyum kurslarını başarı ile tamamladım . Hatta Hollandaca konuşabilir sertifikasını aldım . Bunun yanında Hollanda devletine tü ; m vergilerimi ö ; dü ; yorum . Buna rağmen oturum alamadım . Sayın Kraliç ; e Betarix ve Başbakan Balkenende ve Tü ; rk kö ; kenli milletvekillerimizden yardım bekliyoruz ' dedi .

Anne Nilgü ; n Ç ; ekiç ; , ' Ç ; ocuklarımızın iki tanesi Hollanda ' da doğdu . Hollandacaları ç ; ok iyi . Şimdi burada yetişiyorlar . Burada ilkokula gidiyorlar . Ama ç ; ocuklarımıza oturum hakkı tanımıyorlar . Madem oturum hakkı vermeyeceklerdiniz neden okula ve belediyeye kayıt hakkı verdiler . Şuan bu konuda gerç ; ekten ç ; ok acil bir şekilde Tü ; rk toplumun bize sahip ç ; ıkmasını bekliyoruz ' diye konuştu .

( CİHAN )