Stockholm'deki

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen ''Uluslararası Su Haftası Forumu''nda Gençler Su Ödülü' yarışmasında Türkiye'den bir öğrenci ödüle layık görüldü.

 

Ceren Burç ; ak Dağ ( 18 ) isimli ö ; ğrenci , yağmur suyundan elektrik ü ; reten projesiyle bu ö ; dü ; lü ; kazanırken , 5 bin dolarlık teşvik ö ; dü ; lü ; ile kristal plaketi de elde etti .
Stockholm ' deki ' ' Genç ; ler Su Ö ; dü ; lü ; ' ' yarışmasında aralarında Tü ; rkiye ' nin de olduğu 29 ü ; lkeden genç ; ler yarıştı . 8 bin 600 projenin yer aldığı bu yarışmada Tü ; rkiye ' den bir gencin bilimsel bir ç ; alışmayla dereceye girmesi , İsveç ; ' teki gurbetç ; iler arasında da sevinç ; le karşılandı .
Su kaynakları ve temiz iç ; me suyu konularındaki sorunların tartışıldığı ' ' Uluslararası Su Haftası Forumu ' ' nda dü ; n akşam 29 ü ; lkeden genç ; lerin projelerinin katıldığı yarışmalarda ö ; dü ; l kazananlar aç ; ıklanırken , 8 bin 600 projenin katıldığı ' ' Genç ; ler Su Ö ; dü ; lü ; ' ' sonuç ; larında da bir Tü ; rk ' ü ; n adı ö ; n plana ç ; ıktı . Yarışmada , Tü ; rkiye ' den katılan Ceren Burç ; ak Dağ ; ' yağmur suyundan elektrik enerjisi elde eden ' projesi ile ö ; nce finale , daha sonra da ilk ü ; ç ; e girdi . Stockholm Aelvsjö ; ' deki fuar merkezinde dü ; n gece dü ; zenlenen tö ; rende ise Ceren Burç ; ak Dağ ' ın projesi birinciliğe layık bulundu .