Emekli müftüler görevde

Camilerde ve müftülüklerde Ramazan ayının yaklaşması münasebetiyle hazırlıklar devam ediyor. Bu yıl, Ramazan ayı boyunca emekli müftüler ve ilahiyat fakültesi öğretim üyeleri de camilerde vaaz ve irşat hizmetinde bulunacak.

Emekli müftüler görevde
 

Ramazan hazırlıkları konulu bir program dü ; zenleyen Konya İl Mü ; ftü ; lü ; ğü ; yetkilileri , Hacıveyszade Seminer Salonu ' nda bir basın aç ; ıklaması yaptı . Konya İl Mü ; ftü ; sü ; Şü ; krü ; Ö ; zbuğday , yaklaşan Ramazan ayı iç ; in gerekli hazırlıkları tamamladıklarını sö ; yledi .

Ramazan ayının , manevi dinamikleri ve toplumdaki etkilerini vatandaşa en etkin şekilde hissettirmek iç ; in ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Şü ; krü ; Ö ; zbuğday , ' İl genelinde yapılacak hizmetleri gö ; zden geç ; irdik . Kentin muhtelif yerlerinde hizmet vermesi iç ; in 68 kişilik bir irşat ekibi kurduk . Bu ekip iç ; erisinde emekli mü ; ftü ; ler , ilahiyat fakü ; ltesi ö ; ğretim ü ; yeleri , Selç ; uk Eğitim Merkezi hoca ve kursiyerleri , din kü ; ltü ; rü ; ve ahlak bilgisi ö ; ğretmenleri bulunuyor . Oluşturulan irşat ekibi Ramazan ayı boyunca camilerde bayan ve baylara vaaz ve irşat hizmetinde bulunacak . Ayrıca , Ç ; arşamba gü ; nleri bayan vaizler , Cuma gü ; nleri ise erkek vaizler ilç ; elerde programlar icra edecekler . ' dedi .

Ramazan ayı ö ; ncesinde cami ve ç ; evrelerinin genel bir temizliği yapılacağını dile getiren Ö ; zbuğday , elektrik ve ses cihazları elden geç ; irilerek , merkezi sistemlerde sesin rahatç ; a dinlenebilecek kalitede olmasını sağlanacağını belirtti .

Engelli vatandaşların camilere gidebilmeleri ve cemaate katılabilmelerini kolaylaştırmak iç ; in cami iç ; inde ve dışında gerekli tedbirleri aldıklarına işaret eden Mü ; ftü ; Ö ; zbuğday , Ramazan boyunca din gö ; revlileri tarafından hastane , hapishane , ç ; ocuk yuvası gibi yerlerin de ziyaret edileceğini aktardı .

Bu yıl Konya ve ilç ; eleri olmak ü ; zere 26 camide hatimle teravih namazı kılınacağına da değinen Ö ; zbuğday , sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; : ' İlç ; e mü ; ftü ; lü ; klerimizin bu konuda ç ; alışmaları devam etmekte olup , talep ve ihtiyaç ; halinde diğer bazı camilerimizde de hatimle teravih namazı kılınması mü ; mkü ; n olabilecektir . '