TOKİ evleri yaptı yolunu unuttu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'den aldıkları Evlerine yerleşen vatandaşlar, yollarının yapılmamasına tepki gösterdi.

TOKİ evleri yaptı yolunu unuttu
 

Evlerine giderken kullandıkları yolların bozuk olduğunu , bu yü ; zden araç ; larının ç ; ıkamadığını ve hasar gö ; rdü ; ğü ; nü ; sö ; yleyen site sakinleri , kış ayında yaşayacakları sıkıntıyı tahmin bile edemediklerini dile getirdiler .
TOKİ konutlarında oturan Ertan Alatlı , her zaman aynı sıkıntıyı ç ; ektiklerini belirterek , ' İki ay ö ; nce buraya taşındık . Ama yolumuz yok . Bizi dağın tepesine bıraktılar gibi sorunlarımızı dinleyen de yok . Araç ; larımız yollardan ç ; ıkamıyor . Yaz mevsiminde araç ; larımız yolu ç ; ıkamıyorsa kışın bu ulaşım nasıl sağlanacak . Yetkililerden bu yolların yapılmasını istiyoruz . ' dedi .
Site yö ; neticisi Tamer Duran da yollara en azından geç ; ici olarak asfalt dö ; kü ; lmesini istediklerini belirtti . Her gü ; n yollarda kalan araç ; lar iç ; in ç ; evredeki kö ; ylerden 4-5 defa traktö ; r istediklerini belirten Duran , ' Yolda kalan araç ; ları traktö ; rlerle kurtarıyoruz . 20 trilyonluk konut var ama yolu yok . Yollarımızın yapılmasını istiyoruz . ' diye konuştu .
TOKİ sakinlerinden Zehra Ekmekç ; i de yolları olmadığı iç ; in kendilerini dışlanmış gibi hissettiklerinden yakındı . Zar zor bir ev sahibi olduklarını belirten Ekmekç ; i , ' Kışın burada birimiz hastalansa hastaneye gidemeyeceğiz . Yollarımızda ışıklandırma yok . Gü ; venliğimizden bile endişe ediyoruz diyerek yetkilileri gö ; reve ç ; ağırdı .