Devletten Doğu illerine teşvik geliyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, iş adamlarını doğu illerine çekmek için teşvikler vereceklerini, eğitimden sağlığa, önemli yatırımlar yapacaklarını söyledi.

 

Ç ; eşitli gezi ve incelemelerde bulunmak ü ; zere Van’dan helikopterle Bitlis’e gelen Bakan Yılmaz , valiliği ziyaret etti . Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz , Bitlis’in turizm potansiyelinin değerlendirilmesi iç ; in projeler ü ; retilmesi gerektiğini kaydetti . Yılmaz , Bitlisli işadamlarının bö ; lgeye yatırımlar yaptıklarını , farklı yatırımcıları da bö ; lgeye ç ; ekmek iç ; in ç ; alıştıklarını vurguladı .
Bitlis’in turizm aç ; ısından bü ; yü ; k potansiyele sahip olduğunu anlatan Bakan Yılmaz , bunların değerlendirilmesi iç ; in projeler ü ; rettiklerini dile getirdi . Bitlis’te ö ; nemli değişikliklerin yaşandığını aktaran ve bö ; lgeye yö ; nelik yeni projeler arasında Eren Ü ; niversitesi’nin ç ; ok bü ; yü ; k ö ; neme sahip olduğunu ifade eden Bakan , bö ; lgenin turizm potansiyelinin geniş olduğunu dikkat ç ; ekti . ' Bitlis’te havaalanı bir ihtiyaç ; haline gelmiştir&rdquo ; diye konuşan Yılmaz , &ldquo ; Bu konuda bir ç ; alışma var . Turizm iç ; in ihtiyaç ; olan havaalanı projesini Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile de gö ; rü ; şeceğiz . Gelişimle birlikte bu tü ; r ihtiyaç ; lar da zamanla karşılanacaktır ' ifadesini kullandı
Bö ; lgenin kalkınması iç ; in ç ; eşitli Avrupa Birliği fonları ve Kalkınma Ajansı’nın projeler ü ; reteceğine de değinen Bakan Yılmaz , ' Bitlis , Van , Hakkari ile Muş’u kapsayan Kalkınma Ajansı ile birlikte hibe fonlarından faydalanarak bö ; lgenin kalkınmasını sağlayacağız . Ö ; zel sektö ; r , sivil toplum kuruluşları ve yerel yö ; netimler de bundan faydalanacak . Ö ; zel sektö ; rü ; n yapması gereken işler vardır . Kamu kurumlarının yapması gereken işler vardır . Biz teşvikler vereceğiz . Destekler sağlayacağız . Eğitimden sağlığa gerekli yatırımları yapacağız . Diğer taraftan da bö ; lgeye ö ; zel yatırımcıları da ç ; ekmeye ç ; alışacağız . Ü ; retken sektö ; rlerden iş adamlarımızı bö ; lgeye ç ; ekmeye ç ; alışacağız ' şeklinde konuştu .
Bitlis’te belediyeciliğin hayati bir ö ; nem taşıdığına vurgu yapan Yılmaz şunları sö ; yledi . , ' Bitlis tarihi bir şehir . Bu şehre de aynı hassasiyetle yaklaşılmış . Ö ; zellikle şehrin tarihi dokusunun ortaya ç ; ıkarılması ö ; nemli bir atılımdır . Kent vizyonu aç ; ısından ö ; nemli bir adım atılmıştır . ’Ö ; nü ; mü ; zdeki 20 yıl iç ; inde nasıl bir Bitlis istiyoruz’ sorusuna hazırlanan kent vizyonu en iyi cevaptır '
Bakan Yılmaz’a Valilikteki aç ; ıklamasının ardından Vali Nurettin Yılmaz tarafından Ahlat bastonu hediye edildi . Yılmaz , daha sonra belediyeye geç ; erek burada AK Partili Belediye Başkanı Fehmi Alaydın’dan bilgi aldı . Bakan Yılmaz , son olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti .