'Deprem Dede' Cuma namazında

'Deprem Dede' Lakaplı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Manisa'nın Salihli İlçesinde, 'Deprem ve Deprem Öncesi Hazırlık'konulu konferans Verdi.

 

Kızılay Salihli Şubesi& ; rsquo ; nin katkılarıyla d& ; uuml ; zenlenen konferans , Karaman Camisi& ; rsquo ; nde cuma namazı & ; ouml ; ncesi slayt eşliğinde verildi ve merkezi sistemle bir& ; ccedil ; ok camide de dinlendi . Prof . Dr . Işıkara , & ; quot ; Kızılay& ; rsquo ; ı ve toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi kapsamında camilerde , deprem konusunda halkımızı bilin& ; ccedil ; lendirmeye başladık . Anadolu& ; rsquo ; da b& ; uuml ; t& ; uuml ; n camilerde merkezi sistem var . Ben de deprem eğitimini g& ; ouml ; r& ; uuml ; nt& ; uuml ; l& ; uuml ; olarak sunma imkanı buluyorum . Diğer camilerdeki cemaat de en azından konuşulanları duyabiliyor . & ; quot ; dedi .

Işıkara , konferansında depremden korunma y& ; ouml ; ntemleri , deprem sırasında yapılması gereken g& ; uuml ; venli davranışlar ve dayanıklı bina yapılış şekilleri hakkında a& ; ccedil ; ıklamalarda bulundu .