Chavez'den orduya talimat;

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, orduya, Kolombiya ile olası çatışmalara hazırlıklı olunması talimatını verdi.

 

ABD ' nin Kolombiya ' daki mevcudiyetini artırma planlarından bahseden ve Washington yö ; netiminin , bö ; lgeyi istikrarsız hale getirmek iç ; in Kolombiya ' daki ü ; sleri kullanma niyetinde olduğunu vurgulayan Chavez , ' Bize yö ; nelik tehdit bü ; yü ; yor . Halka ve silahlı kuvvetlere , ç ; atışmalara hazır olmaları ç ; ağrısında bulunuyorum ' diye konuştu .

Venezuela ' nın Sosyalist Lideri , ü ; lkesinin , herhangi bir saldırıya cevapla karşılık vereceğini belirtti .

Ekvador ' da gelecek hafta yapılacak Gü ; ney Amerika Ü ; lkeleri Zirvesi ' ne katılacağını ifade eden Chavez , Kolombiya ' daki ü ; slerin ABD ' ye kullandırılmaması iç ; in komşularını , Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe ' ye baskı yapmaya davet edeceğini kaydetti .

Kolombiya , ü ; sleri kullandırma planının , uyuşturucuyla mü ; cadele kapsamında geliştirildiğini ve Venezuela ' nın endişelenmesini gerektiren bir durumun sö ; z konusu olmadığını ileri sü ; rü ; yor .

Kolombiya ile Venezuela arasındaki ilişkiler , geç ; en yıl Kolombiya ' da , isyancılara ait bir kampta , Venezuela tarafından tedarik edildiği ileri sü ; rü ; len İsveç ; yapımı tanksavar silahlarının bulunması nedeniyle gerginleşmişti .