Kadına şiddete çözüm aranıyor

Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi Aile İçi Şiddetin Önlenmesi İl Koordinasyon Kurulu tarafından İnegöl'de kadına yönelik şiddet ve çözüm yolları konulu konferans düzenlendi.

Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu'nun çok amaçlı salonundaki konferansın açılış konuşmasını yapan İnegöl Kaymakamı Durmuş Gençer, insanların en mutlu olduğu yerin ailesinin yanı olduğunu belirterek, "Ülkemizi tehdit eden şiddet genellikle kadına yönelik olmaktadır. Ülkemizde 2006 yılından bu yana çocuk ve kadınlara yönelik şiddete daha az şahit olmaktayız. Tabii bunun asgariye indirilmesi gerekir. 2006 yılında TBMM'de oluşturulan komisyonca hazırlanan ve Başbakanlık tarafından genelge haline dönüştürülen şiddet konusunda kapsamında birçok çalışmalar yapılmakta. Aynı zamanda bununla alakalı Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü kuruldu. Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü, diğer birimlerimizle iş birliği içinde faaliyet gösteriyor. Şiddeti bilmek, şiddeti önlemenin yarısıdır. Onun için burada öğreneceklerinizi komşularınıza anlatabilirsiniz. Böylelikle kadına yönelik şiddetin önüne geçebiliriz" dedi.

Aile İçi Şiddetin Önlenmesi İl Koordinasyon Kurulu'nun Bursa ve ilçelerinde yaptığı çalışmalardan bahseden Bursa Valiliği Koordinatörü Emine Yıldız, "Yıldırım, Nilüfer, Büyükorhan, Orhaneli, Keles, Kestel, Gürsu, Orhangazi, Gemlik, İznik, Yenişehir, Mudanya, Mustafa Kemalpaşa olmak üzere 15 İlçede düzenlediğimiz konferanslarla bugüne kadar 5 bin 587 bayanı bilgilendirdik" diye konuştu.

2009 yılında kadınlara yönelik yaptıkları programları 2010 yılında erkeklere yönelik düzenleyeceklerini bildiren Yıldız, "Önce annelerin eğitilmesi gerekiyor. İleride eşine, kardeşine, sevgilisine şiddet uygulayan erkeği yetiştiren de bir annedir. Alışveriş merkezlerinde stant açtık. Bine yakın göçmen kadının resmi nikahını gerçekleştirdik" dedi.