CHP'de yine istifa depremi

CHP'den aralarında eski ilçe başkanları ve milletvekili adaylarının da olduğu 22 kişi istifa etti.

CHP'de yine istifa depremi
Aralarında eski ilçe başkanları ve milletvekili adaylarının da bulunduğu 22 kişi, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa etti.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında, istifa edenler adına açıklama yapan CHP Eski İl Sekreteri ve Milletvekili Adayı Eczacı İrfan Kaplan, Deniz Baykal ve arkadaşlarının partinin başına geçtikten itibaren sol ilkelerin hepsinin birer birer rafa kaldırıldığını savundu.

"Parti içinde demokrasi rafa kaldırılmıştır" diyen Kaplan, "Bir çok yerde olmazsa olmazımız olan ön seçimler kaldırılıp, yerine antidemokratik uygulamalar başlatıldı. Seçimle gelen yönetimler sırf Baykal'a yakın olmadıklarından dolayı görevlerinden alındı. Partinin esas tabanını oluşturan işçi ve memurlarımızın sorunlarına sırt çevrildi. Alevi ve Kürtlere adeta inkar politikaları uygulandı. Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 'Dersim' ile ilgili açıklamalarına sahip çıkan bir mantık sosyal demokrasi ilkelerine terstir. Parti halkçı bir parti olmaktan çok, şovmen ve aşırı milliyetçi bir partiye dönüştü" şeklinde konuştu.

CHP Eski Şehitkamil İlçe Başkanı ve 2007 yılı Milletvekili adayı Avukat Müslüm Uzun ise, parti içi demokrasinin tamamen sıfır olduğuğu ileri sürdü. İlçelerde delege tespitinde tamamen tüzüğe ayrıkı olarak hareket edildiğini anlatan Uzun, "Yönetimleri kendi isteğine göre, o mahallede oturmayan hatta partiye kayıtlı olmayan kişiler mahalle ve köylerin delegesi yapılmaktadır. Genel merkez de ilçe başkanlarından ve il başkanlarından kendilerine oy verecek kurultay delegeleri karşılığında her usulsüzlüğe destek vermektedir. Partide herkesin siyasi geleceği genel başkan ve arkadaşlarının iki dudağı arasındadır. Bu durum karşısında bu partiye üye olarak kalıp, yanlışlıklarına ortak olmak istemiyoruz" dedi.