Bandırma Limanı'nda dış ticaret

Güney Marmara'nın en büyük ikinci limanı olan Bandırma Limanı'nda geçen Kasım ayında 80 milyon 128 bin dolarlık dış ticaret gerçekleştirildi.

Bandırma Ticaret Odası'ndan edinilen bilgiye göre, limandan geçen ay yapılan ithalat 53 milyon 468 bin dolar olurken, ihracat ise 26 milyon 659 bin dolar oldu. Limandan Rusya, Ukrayna, Bosna Hersek, Endonezya, Romanya ve İtalya'dan toplam 18 milyon 978 bin dolarlık tarım ürünleri ithali yapıldı. İthal edilen ürünler arasında buğday, şeker pirinci, mısır gibi ürünler yeraldı. Eti Maden İşletmeleri ise Çin'den 5 milyon 863 bin dolara atık gaz hava tesisi satın alırken, Bagfaş'da yurtdışından 5 milyon dolarlık kükürt, kalsiyum fosfat ve amonyak ithalatı yaptı.

İhracatta ise 15 milyon 384 bin dolarlık rakamla Eti Maden İşletmeleri en fazla ihracat yapan kurum oldu. Eti Maden İşletmeleri yurtdışına boraks, asitborik, kolemanit cevheri gibi bor ve bor ürünleri sattı. Bantaş, Belçika ve Macaristan'a 119 bin dolarlık teneke kutu, Doğtaş Mobilya Avrupa ülkelerine 844 bin dolarlık mobilya, Mauri Maya yurtdışına 122 bin dolarlık yaş hamur mayası sattı. Mermer üreticileri Suriye, Ürdün, Azerbaycan, Yunanistan, İsveç ve Belçika'ya 2 milyon 152 bin dolarlık mermer ve mermer tozları ithalatı yaptı. Banvit, Irak, Azerbaycan ve Tacikistan'a 1 milyon 438 bin dolarlık, Bu Piliç Irak ve Tacikistan'a 135 bin dolarlık, Şeker Piliç Almanya, Irak ve Tacikistan'a 719 bin dolarlık piliç eti ihracatı yaptı. Kocaman Balıkçılık firması ise çok sayıda ülkeye 765 bin dolarlık su ürünleri ve kurbağa satışı gerçekleştirdi.