Şehit aileleri sokaklara döküldü

Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak Köyü yakınlarında yol devriyesi görevi yapan jandarma ekiplerine teröristlerin ateş açması sonucu 7 askerin şehit olması, şehit ailelerini sokağa döktü.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği'nin Samsun'da düzenlediği protesto yürüyüşüne çok sayıda vatandaş ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi. Şehit aileleri, "Şehidim Üzülme Biz Buradayız" diye bağırırken, Türk bayrağı açan gençler de tekbirler getirerek, PKK lideri Öcalan aleyhine sloganlar attı.

Öğle saatlerinde Samsun'un Atakum ilçesi Ömürevleri sapağında toplanan dernek üyeleri ile şehit aileleri, teröre çare bulunmasını istedi. Tepkili olan şehit aileleri, siyasileri eleştirdi. Seslerini duyuramamaktan yakınan şehit aileleri, siyasi parti genel başkanlarının bir araya gelip kalıcı çözüm üretmelerini isterken, DTP'nin kapatılarak milletvekillerinin Meclis dışına çıkarılmasını talep etti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı protesto yürüyüşü Ömürevleri sapağından başladı. Şehit ailelerinin Lozan Caddesi'nden Türkiş Sapağı'na kadar devam eden yürüyüşüne vatandaşlar da destek verdi. Kısa sürede yaklaşık 2 bin kişiye ulaşan kalabalığı, bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarına Türk bayrakları asıp alkışlarla destekledi. "Türkiye Apo'ya Mezar Olacak", "Bu Vatan Bizimdir Bizim Kalacak", "Askere Uzanan Eller Kırılsın", "Şehidim Üzülme Biz Buradayız", "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" şeklinde sloganlar alan şehit aileleri, terör örgütü PKK'ya da lanetler yağdırdı.