Mumbai saldırılarında Headley suçlandı

ABD'de federal savcılar, Mumbai'deki saldırılarla ilgili olarak David Headley'i suçladı.

ABD'de federal savcılar, geçen yıl Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen terörist saldırılarla ilgili olarak Şikagolu David Headley'i suçladı.

Savcılar, Headley'in daha önce de Hz. Muhammed karikatürleri yayınlayarak Müslümanları rencide eden Danimarka gazetesine saldırı planlamakla suçlandığını hatırlatarak, Headley'e yönelik suçlamalar arasında 6 Amerikalının öldürülmesine yardım etmenin de bulunduğunu belirtti.

Amerikan Adalet Bakanlığı, Headley'in tutuklandığından beri yetkililerle işbirliği yaptığını kaydetti. Headley ile birlikte Tahavvur Hüseyin Rana'nın ekim ayında karikatürleri yayınlayan Jyllands Posten gazetesine saldırı planlamaktan tutuklandığı ve suçlandığı bildiriliyor.

Eski adı Davud Gilani olan 49 yaşındaki Headley'in 2008'de Mumbai'de düzenlenen ve 166 kişinin öldüğü saldırılardan önce potansiyel hedefler için keşif yaptığı belirtiliyor.

Bu arada Amerikalı savcılar, Pakistan ordusundan emekli binbaşı Abdurrahman Haşim Seyid'in de Danimarka gazetesi ve çalışanlarına saldırı planına katılmakla suçlandığını ifade etti.