Karagöz Festivali Bursa'da

Karagöz-Hacivat efsanesinin doğduğu kent Bursa'da 600 yıllık geçmişe sahip sanat bugüne taşınıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen 'Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali', 7 Aralık'ta Orhan Camii önünde yapılacak 'Karagöz Efsanesi' canlandırması ile başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi, gölge oyununun merkezi ve Karagöz-Hacivat efsanesinin doğduğu kent Bursa'da 600 yıllık geçmişe sahip sanatı bugüne taşıyor. Kültür A.Ş. ve Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezi organizasyonuyla hayata geçirilen, Türkiye'den 14 grubun katılacağı festivalde Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Kazakistan, Romanya ve Yunanistan olmak üzere 6 ülkenin kukla ve gölge oyunu sanatçıları da yer alacak.

Festivalde Bursa'yı da usta sanatçılar Şinasi Çelikkol, Nevzat Çiftçi, Tayfun Özeren ve Ufuk Durmaz temsil edecek. Ücretsiz olarak sergilenecek gösteriler Tayyare Kültür Merkezi, Bursa Kent Müzesi, Karagöz Müzesi, Barış Manço Kültür Merkezi, Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Sahnesi, Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi ve çeşitli alışveriş merkezleri olmak üzere kentin 9 farklı noktasında vatandaşlarla buluşacak.

Festivalde Bursa'yı renklendirecek gösterilerin yanı sıra gölge oyunu ve kukla sanatlarının yaygınlaşması amacıyla çeşitli seminerlerin de düzenleneceğini belirten Başkan Altepe, Hayali Küçük Ali'nin tasvirlerinin yer alacağı serginin de Tayyare Kültür Merkezi'nde beğeniye sunulacağını söyledi.

Program içeriğine ve ayrıntılı bilgiye www.bursa.bel.tr adresinden ulaşılabilir.