Gümüşhane'de trafik kazası: 20 yaralı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 20 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kelkit ilçesinden aldığı yolcularla birlikte Gümüşhane’ye giderken 2020 metre rakımlı Pekün Dağı mevkiinde dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu virajı alamayarak yuvarlanan minibüste bulunan 20 kişi yaralandı. Sabah saat 09.15 sıralarında meydana gelen trafik kazasında Murat Şahin (23) yönetimindeki 29 AY 152 plakalı minibüs yağan kar nedeniyle kontrolden çıktı. Şarampole yuvarlanan minibüste bulunan 20 yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Sivil Savunma ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar yoldan geçmekte olan sivil araç ve ambulanslarla Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kazada araç şoförü Murat Şahin’in yanı sıra, Murat Çakır, Ömer Faruk Kılıç, Nihat Turan, Elmas Turan, İbrahim Düzgün, Emine Düzgün, Halis Kalyas, Meryem Turan, Murat Keleş, Kemal Turan, Adem Keleş, Fazile Karatay, Meryem Kalyas, Adem Alkan, Ali Güney, Gülsemin Alkan, Büşra Keleş, Semra Keleş ve Orhan Kömürcü çeşitli yerlerinden yaralandı.

Araçtan yaralı olarak kurtulan Halis Kalyas, yolun çok geniş olduğunu, kazanın nasıl olduğunu anlamadığını belirterek, “Yolda az bir kar vardı. Ne olduğunu anlamadım birden bir gürültü koptu. Ben kendi imkanlarım ile araçtan indim. Akrabalarıma bilgi verdim” dedi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Cemalettin Atalay, kazanın ardından hastaneye 2’si çocuk toplam 20 yaralının geldiğini, yaralıların ciddi bir probleminin olmadığını söyledi. Atalay, “Bir hastamızın kulağında kopma var. Çok az bir doku tutuyor. Biz dikeceğiz. Eğer tutmazsa, yani beslenmesinde problem olursa plastik cerrahi greftle düzeltebilecek bir durumda. Hayati tehlikesi yok. İki kırığı var. Diğer hastalarda da ufak tefek kırıklar var. Yaralılarımızın birçoğunu servislere çıkardık” diye konuştu.
Kazanın ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne akın eden yaralı yakınları, akrabalarını görmek isterken, bazı vatandaşlar ise gözyaşlarını tutamadılar.