Youtube işitme engellileri düşündü

Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube işitme engelliler için hizmet verecek.

Bu hafta hizmete girecek bu yeni servis sayesinde, internetteki videoları işitme engelli hatta sağır kişiler için bile ulaşılabilir yapmayı amaçlıyor.

Google sitelerindeki yüzbinlerce videonun şuanda kullanıcılar tarafından elle girilerek oluşturulan açıklama kayıtları bulunuyor. Fakat Google'ın mevcut açıklama ekleme servisi ile, kullanıcılar kendileri açıklamalar oluşturup ekleyebilmelerine rağmen, günde her dakika 20 saatlik video yüklenen YouTube'de halen bir çok videonun açıklaması bulunmuyor.

Bundan dolayı Google, “Google Voice” arama yönetimi servisindeki ses tanıma teknolojisini kullanarak , Youtube'deki videolar için açıklamalar oluşturmayı otomatik bir özellik haline getirmeyi amaçlıyor.

“Ses tanıma teknolojisi” halen üzerinde çalışılmakta olan bir uygulama olduğundan dolayı Google, bu servisi sadece içlerinde National Geographic, PBS ve birkaç büyük üniversitenin bulunduğu az sayıda kuruma sağlayacak. Ancak şirket, bu teknolojinin gelişmekte olduğunu ve gelecekte çok daha geniş bir kitleye bu hizmeti sağlamaya çalışacaklarının sözünü verdi.