Viranşehir'de İmralı gerginliği

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir grup terör örgütü yandaşı, bir gün ara ile yeniden polisle çatıştı. Terör örgütü yandaşları yaptıkları gösteride caddeleri savaş alanına çevirdi. Olay sonrası 6 gösterici gözaltına alındı.

Viranşehir'de İmralı gerginliği
Türkiye genelinde başlayan Öcalan gerginliği Viranşehir ilçesinde halen devam ediyor.

Viranşehir'de akşam saat 19.00 sıralarında kendilerini "Apo'cu Gençlik İnisiyatifi" olarak adlandıran yaklaşık 60 kişilik bir grup, Şırnak Mahallesi'nde toplandı. Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde kötü koşullarda olduğunu bahane eden grup, Karacadağ Caddesi'ne kadar yürüdü. Cadde üzerinde barikat kuran çevik kuvvet ekiplerine taş, molotofkokteyli, havai fişek atan grup, yol üzerinde barikat grup lastik yaktı. Polis, taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldıran göstericilere, polis biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Yapılan korsan gösteride sık sık terör örgütü ve elebaşı lehine sloganlar atan göstericiler, yaklaşık 1 saat boyunca polisle çatıştı. Göstericilerin atmış olduğu havai fişeklerden birisi göstericilerin yakınında patlayınca panik yaşandı. Polis daha sonra grubun üzerine panzerlerle yürüdü. Grup, polisin geldiğini görünce ara sokaklara kaçmaya başladı. Polis ile göstericiler arasında uzun süreli koşuşturmaca yaşandı. Sokak aralarında izini kaybettirmeye çalışan göstericilerden 6 kişi gözaltına alındı.