Pakistan'da patlamalar: 43 ölü, 117 yaralı

Lahor'da akşam üzere çıkan 3 ayrı patlama sonucu 43 kişi ölürken 117 kişi de yaralandı.

Pakistan'ın Lahor Kenti'nde akşam üzere meydana gelen üç ayrı patlamada 43 kişi ölürken 117 kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Lahor'un Allame İkbal Town'un en kalabalık alış veriş merkezlerinden 'Moon Market' çarşıları, akşam saatlerinde üst üste iki bomba sesiyle sallandı. Patmalarda 32 kişi can verdi, 60'dan fazla kişi yaralandı.

Patlamaların ardından çarşıda çıkan yangın halen sürüyor. Elektrik kesintisi yüzünden gece karanlığında söndürme çalışmalarında zor anlar yaşanıyor. Yangın yüzünden ayrıca çeşitli iş hanlarında da çok sayıda insan mahsur kalmış durumda.

Lahor Emniyet Müdürü Şafik Gujjar, şu ana kadar 10 ölümü doğrularken, kurtarme ekipleri, 20 ceset kaldırdıklarını duyurdu. Görgü tanıkları ise ölü sayısını en az 32 olarak veriyor.

Lahor'un Şeyh Zaid Hastanesi'nde olağan üstü hal ilan edilirken diğer hastanelerden de yardım talep edildi. Patlama ile çıkan yangında ölülerin artmasından endişe ediliyor.

Lahor Belediye Başkanı Mian Amir, patlamaların uzaktan kumandalı bombalardan meydana geldiğini söyleyerek halktan kan talebinde bulundu.

Peşaver'de de gündüz saatlerinde meydana bombalı saldırıda ise 11 kişi ölürken 49 kişi de yaralandı. Bir başka patlama ise Quetta'da oldu ve 8 kişi yaralandı.