Otistik çocuklar gösteri düzenledi

Bursa Şehit Piyade Er Rahim Keskin İlköğretim Okulu'nda eğitim gören otistik çocukların gösterileri büyük beğeni kazandı.

Yıldırım ilçesinde bulunan Şehit Piyade Er Rahim Keskin İlköğretim Okulu'nda eğitim gören otistik çocuklar, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle hazırladıkları gösterilerini izleyicilerin beğenisine sundu.

Yıldırım Adile Naşit Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen programa Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Şükrü Bildik ile Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gençel'in yanı sıra veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılışında konuşan Okul Müdürü Asım Yılmaz, okul bünyesinde bulunan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin (OÇEM) 2004 yılında açıldığını dile getirdi.

Yılmaz, "O yıllarda Otistik nedir bilmiyorduk. Bugün daha fazla bilgi sahibi olduk ve onlarla birlikte yaşamayı öğrendik. Onlarla bir arada olmaktan da çok mutluyuz. Bize bu güzel programı hazırlayan öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Ayrıca emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederim." dedi.

Programda OÇEM sınıfında 13 yaşında bir öğrencisi bulunan Bursa Otistik Çocuklar Eğitim Derneği (BUÇED) Başkanı Nuray Karadeniz de veliler adına bir konuşma yaptı.

Engelli ailesi olmanın, engelli olmak kadar zor olduğunu ifade eden Nuray Karadeniz, "Otistiklerin dünyasına girebilmek zor, neler düşündüğünü anlamaya çalışmak bizler için yorucu. Acıma, korkma, öfke, dışlama ya da duyarsız kalma gibi toplumsal bilinçsizlikten kaynaklanan olumsuz yaklaşımların kimseye faydası yok. Belki herkesin bir an için kendini bizim yerimize koyup, karşı kıyıdan bakmayı denemesi ve bizleri anlamaya çalışması, en azından kendimizi daha az yalnız hissetmemizi sağlayacaktır." diye konuştu.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle hazırlanan programda öğrencilerin sunduğu gösteriler, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Programa katılan davetliler gösterilerin ardından, öğrencilerin yaptıkları ürünlerin sergilendiği sergiyi gezdi.