Küçük Serap hayatını kaybetti

İstanbul'da bir grup terör örgütü yandaşının İETT otobüsüne attığı molotofkokteyli ile ağır derecede yaralanan ve bir süredir hastanede tedavisi süren 17 yaşındaki Serap Eser bugün hayatını kaybetti.

İçinde 25 kişinin bulunduğu İETT otobüsüne, PKK sempatizanları tarafından yapılan saldırının ardından otobüste ağır şekilde yanan Serap, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

8 Kasım’da Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Serap’ın vücudunu kaplayan yaralar, hastane mikrobu olarak bilinen 'Pseudomonas aeruginosa’ virüsü kaptı. Antibiyotiğe dayanıklı bu virüs Serap’ın tüm vücudunu kapladı ve genç Serap bu sabah hayata gözlerini yumdu.

Saldırıdan 15 gün sonra yakalanan yedi zanlının PKK’nın gençlik örgütünden oldukları belirlenmişti. Serap’ı attıkları molotofla yakan O.K., R.S. ve S.A. adlı saldırganlar, ifadelerinde olay gecesi sabaha kadar uyuyamadıklarını söylemişlerdi.

GAZETECİLERE SALDIRDILAR


İstanbul’da bugün yaşamını yitiren Serap Uzun’un yakınları, hastaneye gelen gazetecilere saldırdı. İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği’nce sorgulanan 4’ü çocuk 6 şüpheli, yasadışı örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde atarak adam öldürmeye teşebbüs ve kamu malına zarar vermek suçlarından tutuklandı.

BAŞBAKAN TERÖR OLAYLARINDA SERAP ÖRNEĞİNİ VERMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Haliç Tersanesi’nde, üç vapurun denize indirilmesiyle nedeniyle düzenlenen törende, “Sokakları illegal eylem alanı haline getirenlere çocuklara, şöyle öyle diyenlere sesleniyorum. O çocuklara molotof kokteyli attıran, o çocukları terörist eylem için kullanan kim? Serap yavrumuzu otobüste molotofkokteyliyle yakanlar kim? O çocuk değil mi? O çocukları mazlum göstereceksin o molotofkoteyli ile yanan yavruyu ne göstereceksin. Neyle izah edeceksiniz? ” demişti.