Kırkağaçlı çiftçiler Konya'yı çok beğendi

Kırkağaç Ziraat Odası, üye çiftçilerini NTSR Uluslar Arası Fuar ve Kongre Organizasyonları firmasının Antalya'da düzenlediği Growtech Eurasia; 9. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı'nı götürdü.

Antalya Tarım Fuarı'nın son gününde kentten ayrılarak Konya'ya giden ve kenti gezme fırsatı bulan Kırkağaçlı çiftçiler, Hz. Mevlana'nın türbesini de ziyaret etti. Geziyle ilgili açıklama yapan Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, “Antalya Tarım Fuarı çok güzel geçti. Burada çiftçilerimiz bilgilendirildi. Serbest zamanda da çiftçilerimiz Konya'da Mevlana Hazretleri'nin türbesini ziyaret ederek, Konya'nın meşhur etli ekmeğini yeme imkanı buldular. Çiftçilerimiz düzenlenmiş olan bu gezilerle kültürel açıdan da bilgilendirilmiş oluyor.

Bundan sonraki gezilerimizde de serbest zaman uygulamasının süresini biraz daha uzun tutup daha çok tarihi ve kültürel gezilere ağırlık vermeyi düşünüyoruz” dedi.

Tarım Fuarı ve Konya gezisinde çiftçilerle birlikte olan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ünlüel de, “Turumuz süresince çiftçilerimizin son derece memnun olduğunu gözlemledik. Verimli bir fuar gezisi olduğunu düşünüyorum. Allah izin verirse gelecek yıllarda yönetim kurulu olarak daha kapsamlı ve güzel geziler yapmayı düşünüyoruz” dedi.

İlçe Tarım Müdürü Melikşah Taşkın ise “Gezimizin oldukça verimli geçtiği kanısındayım. Çiftçilerimiz bitkisel üretimle ilgili yeni teknikler, sulama sistemleri, yeni çıkan fideler, tohumlar ve bitki besleme ile ilgili ürünler hakkında oldukça bilgi sahibi oldular. Bu tür gezilerin daha fazla katılımla yapılmasının faydalı olacağına inanıyorum. Ayrıca gezi ile beraber ülkemizin çok güzel tarihi eserlerini görme imkanımız oldu." şeklinde konuştu.