Google Earth'da İmralı adası

Google ''Earth programı'' Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı adasını da görüntüledi.

Dünyanın en büyük arama motoru Google tarafından devreye sokulan ''Earth programı'' Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı adasını da görüntüledi. Uydu görüntülerinde Cezaevi binalarının yanı sıra, adanın kuzeyindeki büyük bir ay yıldız motifi de dikkat çekiyor.

Dünyanın en büyük internet arama motoru Google tarafından devreye sokulduğundan bu yana tartışmalara yol açan ''Earth programı'' PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı adasını da görüntüledi. Uydudan alınan görüntülerde Cezaevi binalarının yanı sıra, büyük bir ay yıldız motifi de dikkat çekiyor.

Dünya üzerindeki herhangi bir yeri zengin coğrafik içerik ile sunan Google Earth'ten, İmralı adası da net bir şekilde görülebiliyor. Üzerinde 2009 ibaresi bulunan görüntülerde, yüksek çözünürlükteki uydu fotoğrafları yer alıyor.

AY YILDIZ DA VAR

Google Earth'ten alınan görüntülerde, Marmara Denizi'ndeki İmralı adası'ndaki dev Ay-Yıldız figürü de net bir şekilde görülebiliyor. Böylece Google Earth programının dünya genelindeki milyonlarca izleyicisi, Öcalan'ın kaldığı İmralı adasını incelediğinde hem Öcalan'ın kaldığı cezaevini, hem de adanın kuzeyinde bulunan Türk barağını net olarak görebiliyor.