Asfaltlanan yol korku saçıyor

Ordu'nun Perşembe ilçesi ve Medreseönü beldesi arasında yapılan asfaltlama çalışmasından sonra yol sürücülerin korkulu rüyası oldu.

Ordu-Fatsa arasındaki çevre yolunun trafiğe açılmasının ardından, sahil kesiminden devam eden eski yolda devam eden çalışmalar kapsamında Perşembe-Medreseönü güzergahı asfaltlandı. Ancak eski asfalt tabakasının üzerine dolgu malzemesi dökülerek kot farkı yükseltilmesi sonucu ilginç bir durum ortaya çıktı. Dolgu ve asfalt kaplama sebebiyle kot farkı hayli yükselen yolda, araçların park etmeye veya arkadaki araca yol açmak için yanaşacak açıklık kalmadı. Güzergah üzerinde yol kenarına park etmeye çalışacak bir aracın şarampole yuvarlanması kaçınılmaz oldu. Güzergahtaki bu durum araç sahiplerinin sert tepkilerine sebep oluyor.

Ordu İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, Perşembe-Medreseönü güzergahındaki bu sorunu bildiklerini ve çözüleceğini belirtti. Tekintaş, "Güzergahtaki yenileme çalışmaları kapsamında asfaltlama ihalesi yapıldı. İhale sadece güzergahın sürüş alanının asfaltlanması yönündeydi. Bahse konu alan asfaltlandı, şimdi yol kenarlarının kot farkına göre düzenlenmesi kaldı. Onu da yakın zamanda ele alacağız" dedi.