Yasak aşk cinayeti

Fethiye'de 1994 yılında öldürülen Şerafettin Ülker cinayetinin perde arkasından yasak aşk cinayeti çıktı.

Yasak aşk cinayeti
Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Kemer beldesinde 3 çocuk babası Şerafettin Ülker, 1994'te Uğurlu köyü yakınlarında 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılmış halde bulundu. Olayla ilgili tutuklanan bazı şüpheliler, davadan beraat etti. Bu arada olaydan 6 ay sonra, öldürülen kişinin eşi Fatma Ülker ve kardeşi Ali Ülker evlendi, çiftin 3 çocuğu daha oldu. Cinayet ise bir türlü aydınlatılamadı. Şerafettin Ülker'in çocukları E.Ü. (24), G.Ü. (22) ve G.K. (25) ise büyüdükten sonra babalarının nasıl ve kimler tarafından öldürüldüğünü araştırmaya başlayınca, tüyler ürperten cinayetin aile içinde işlendiği ortaya çıktı.

İTİRAFI TEYBE KAYDETTİLER

Büyüdükten sonra çevrelerinden babalarının ölümleriyle ilgili çeşitli dedikodular duyan 3 kardeş, annelerine ve amcalarına yönelttikleri sorular sürekli olarak geçiştirilince, yanlarında ses kayıt cihazı taşımaya başladı.

Sonunda geçtiğimiz Temmuz ayında bir gece E.Ü. ve G.Ü.'yü bir kenara çeken anne ve amca, korkunç cinayeti itiraf ederek, "Biz yaptık ama pişmanız, kimse duymasın" dediler.

Bu sözleri kaydeden kardeşler, ses kaydını jandarmaya verip, anneleri Fatma Ülker (45), annelerinin şimdiki eşi amcaları Ali Ülker (42) ve dayıları Kazım Balaban'dan (40) şikâyetçi oldu. Mahkeme tarafından tutuklanan şüpheliler hakkında dava açıldı. Önceki günkü ilk duruşmada kendisini savunan Ali Ülker, cinayeti eşinin kardeşi Kazım Balaban'ın işlediğini ve kendisini 'Söylersen sen de ölürsün. Ayrıca ablamla evleneceksin' diye tehdit ettiğini söyledi.