Tekirdağ'da buğday yüklü kamyon devrildi

Tekirdağ'da tankerle çarpışan buğday yüklü kamyon devrildi. Kamyonun içerisinde bulunan 20 ton buğday yola saçıldı.

Tekirdağ'da buğday yüklü kamyon devrildi
Abdullah Uğur yönetimindeki 34 GG 2648 plakalı kamyon Malkara'dan İstanbul istikametine gidiyordu. 20 ton buğday yükü olan kamyon sürücüsü Abdullah Uğur, Tekirdağ-Malkara karayolunun 7'nci kilometresine geldiğinde önünde seyreden Aydın Taplak yönetimindeki 39 AT 7963 plakalı tankere çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan sıvı tutkal yüklü tanker yol dışına çıkarak takla attı. Tanker sürücüsü Aydın Taplak ile kardeşi Uğur Taplak, araç içerisinden çıkarak kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Tankerde bulunan sıvı tutkal ise yola saçıldı. Buğday yüklü kamyonun sürücüsü Abdullah Uğur ise karayolunun ortasındaki bariyerlere çarparak durabildi. Kaza sonrası kamyonda bulunan 20 tonluk buğday yola saçıldı. Tanker ve kamyonun patlama olasılığına karşın olay yerine gelen itfaiye ekibi saatlerce yoldaki buğday ve sıvı tutkalı karayolundan temizlemeye çalıştı. Ekipler su ile yolu yıkarken, Karayolları ekipleri de yola saçılan 20 ton buğdayı yol dışına çıkarmaya çalıştı.

Kamyon sürücüsü Abdullah Uğur, bir anda önünde gördüğü tankerden kaçmaya çalıştığını ancak kaçamadığını söyledi. Çok hızlı gitmediğini savunan sürücü Uğur, "Tankeri bir anda önümde gördüm. Kaçmaya çalıştım ama başaramadım. Daha sonra tankerin yoldan çıktığını gördüm. Ben de bariyerlere çarparak durabildim" dedi.

Kazayı gören vatandaşlar ise kamyonun tankere arkadan çarparak kazaya neden olduğunu ileri sürdü. Tankerin bir anda yoldan çıktığını anlatan vatandaşlar, "Tanker çarpmanın etkisi ile yoldan çıkarak takla attı. İçerisindeki beyaz sıvı da yola saçıldı. Daha sonra tankerden iki kişi, kamyonun da sürücüsü hafif yaralı olarak çıktılar" diye konuştu.

Olay yerine gelen iki farklı ambulans ile Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 3 kişinin hayati tehlikesinin olmadığı ve kazayı sıyrıklarla atlattıkları öğrenildi. Jandarma ekipleri kazayla ilgili olarak inceleme başlattı. Kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapanan Malkara-Tekirdağ karayolu temizliğin ardından trafiğe açıldı.