Obama'ya fuhuş sorusu

ABD Başkanı Barack Obama, Allentown'da bir koleji ziyareti sırasında öğrencilerden birinin fuhuş sorusu üzerine zor anlar yaşadı.

ABD Başkanı Barack Obama, Allentown’da ziyaret ettiği bir kolejde ilginç bir soru ile karşılaştı. Bir öğrencinin fuhuş ve marihuana konusundaki sorusu Obama'ya şaşırttı.

Lehigh Carbon Yüksek Okulu’nun bir ikinci sınıf öğrencisi, Obama’ya, “Ekonomiyi iyileştirmek için, şiddete dayanmayan hafif suçlar ile fuhuş ve marihuanayı yasallaştırmayı düşünmeniz söz konusu olabilir mi” sorusunu yöneltti.

Hiç beklemediği bir soru ile karşılaşan Obama, “Sorunuzdaki cesareti takdir ediyorum. Ama bunlar benim stratejim olmayacak” dedi. Obama, üniversite öğrencilerinin bir işinin de “geleneksel aklı sorgulamak” olduğunu kaydetti.

Leonard Martin adlı askerliğini yeni yapmış bir öğrenci ise eğitim hakları konusunda Gaziler Bakanlığı’ndan (VA) bilgi alamadığını belirtti ve “Siz arayıp sorar mısınız” dedi. Obama bunu da beklemiyordu ve “İsmini alacağız. En tepeye gittin. Sanırım biri seni iki saniye içinde arayacaktır” dedi