DTP'nin kökünü kazımalı

Helikopter kazasıyla hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ardından BBP Genel Başkanlığı'na gelen Yalçın Topçu, partilerin kapatılmaması gerektiğini söyledi. Topçu DTP'yi işaret ederek “Yalnız; dağda 1-2 yaşında çocuğa kurşun sıkan eşkıyayı kutsallaştıran partiyi kökünden kazımalı' şeklinde konuştu.

DTP'nin kökünü kazımalı
Topçu, partisi tarafından Çağrı Düğün Salonu'nda düzenlenen Güvenlik, Özgürlük, Refah (GÖR) Projesi Marmara Bölge Toplantısı'nda, genel başkanlığı döneminde ve öncesinde, ülkenin dört bir yanına ziyaretlerde bulunduğunu ve halkla bir araya geldiğini anımsattı.

Gezilerinde, 100'ün üzerinde nikah şahitliği yaptığını ifade eden Topçu, ''Oynanan oyunlara rağmen bu millet halen birbirine kız alıp veriyor. Oynayanlara sesleniyorum, yaptıklarınız vız gelir vız'' diye konuştu.

Birlik ve beraberlik üzerinde bazı oyunlar oynandığını ileri süren Topçu, şöyle devam etti:

''Yılan yılanlığından vazgeçer mi? Habur'da yılan, yine yılanlığını yaptı. Evet, demokrasinin gereği partiler kapatılmamalı ama dağda 1-2 yaşında çocuğa kurşun sıkan eşkıyayı kutsallaştıran partiyi kökünden kazımalı.
ABD, AB, İsrail'in projelerini uyguluyorlar. Eşkıya sözcüleri, Atlantik ötesinden yönetilen projelerle ayrımcılığı körüklüyor. Ama kanı kanımıza karışmış, yumurta ikizi olduğumuz kardeşlerimiz, onlar gibi düşünmüyor.
ABD, AB, İsrail ve PKK sözcülerine rağmen bu büyük millet, Türkü ve Kürdüyle, Alevisi Sünnisiyle, Çerkezi Lazıyla, Arnavutu Boşnağıyla al bayrak altında karnı tok, alnı dik ve açık olacak.''

BBP Genel Başkanı Topçu, ülkede güvenlik sorunu yaşandığını iddia ederek, ''Ülkeyi yönetenler, sınırda başı bitli, ayağı şalvarlı eşkıyaya 'dur' diyemiyor. Dağda, yaylada, ovada, şehirde ve sokakta güvenlik yok. Hukuk, millet içindir. Millet için gerekli olan dağdaki eşkıya ile koyun koyuna yatan uyduruk siyaseti kazımaktır'' dedi.