Aleviler ve sünniler tartışsın

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevilerle Sünnilerin tartışıp, problemlere ortak bir çözüm bulacağını söyledi.

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan ve alınan kararların Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) öneri olarak sunulacağı Bursa Küçük Millet Meclisi'nin Aralık ayı toplantısının konusu, 'Aleviler ve Dersim' oldu.
'Önyargılar Giremez' sloganıyla Kervansaray Termal Otel'de düzenlenen toplantıya Devlet Bakanı Faruk Çelik de katıldı.
Alevi çalıştayının 7'ncisini yaptıklarını belirten Bakan Çelik, "Bu meseleye son nokta, Alevilerle-Sünnilerin tartışıp ortak bir çözüm bulmasıyla konulacak. Bu açılımın en güzel yanı toplumsal önyargıların kırılmış olmasıdır. Aleviler artık kendilerini ifade eder hale geldi" diye konuştu.
Tabandaki Alevilerin kendilerine değer verilmesini istediğini ifade eden Çelik, "Halbuki bu konu, derneklerin yarışı haline geldi. 6 ayrı çalıştay yaptık. Aleviler Sünni, Sünniler de Alevi gibi konuşuyor. Alevilerle güzel güzel konuştuğumuzda onlar bunu yeni bir sıkıntının habercisi olarak görüyor. Biz bu olaya çok samimi başladık. Bana bugüne kadar hiçbir müdahale olmadı. Zaten olursa da bırakırım. Görevimiz hakemlik. Bugüne kadar devlet, olayları bilmesine rağmen bu konuya bir çözüm bulamadı. Siz, ülkenizde kaşıyacak bir yara bırakırsanız, birileri gelir bunu kaşır" şeklinde konuştu.
Demokratik açılım çalışmalarına da değinen Çelik, açılımın zeminini hazırlamadan buna kalkışmanın kuru kabadayılık olduğunu vurguladı.
Faruk Çelik, muhalefeti konuyu saptırmaya çalışmakla suçladı.
Bursa Küçük Millet Meclisi toplantısında eski Bursa milletvekillerinden Niyazi Pakyürek, Yahya Şimşek ile Bursa Tabipler Odası Başkanı Bülent Aslanhan, Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticileri ve