Semtevleri için kermes düzenlendi

Balçova ve Rion Belediyeleri tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki sivil toplum diyaloglarının artırılması için atılan adımlar amacına ulaştı. Yunanistan'daki kadınlar Semtevleri için kermes düzenleyerek ürün satışında yardımcı oldular.

Balçova Belediyesi tarafından ev hanımlarına el becerileri edindirmek ve sosyal dayanışmayı geliştirmek amacıyla kurulan Semtevleri, ev hanımları için yeni projeler üretmeye devam ediyor. Ev hanımlarının ürettikleri ürünleri satmalarına yardımcı olmak için değişik fuarlara katılan ve özel kermesler düzenleyen Balçova belediyesi şimdi de gözünü Avrupa ülkelerine çevirdi. Bu amaçla yapılan çalışmalar sonucunda daha önce sivil toplum diyalogunun geliştirilmesi protokolü imzalayan Balçova ve Rion Belediyeleri, el ele vererek Semtevleri’ndeki ev hanımlarına yeni bir kazanç kapısı açtı. Yunanistan’daki kadın sivil toplum örgütlerinin de desteği ile Semtevleri’nde üretilen ürünler için özel bir kermes düzenlendi. Balçova’dan giden ev hanımları bu kermeste ürettikleri ürünleri satarak 3 bin Avro’luk satış gerçekleştirdi.
Semtevleri’nde üretilen ürünlerden elde edilen gelirin tamamının ev hanımlarına ait olduğunu ifade eden Balçova belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya; “Bundan tam 75 yıl önce kadınlarımıza sosyal hayatta erkeklerle eşit olmalarını sağlayan haklar verilmiş. Ancak aradan geçen yıllar sonucunda hanımlarımız evlerine mahkum edildi. Biz Türk Kadını’nın evde erkeğinden para bekleyen değil, kendi ürettiği ürünleri satarak para kazanan; sosyal, kültürel ve ticari hayatın içinde olan bireyler olmasını istiyoruz. Bundan sonra da çeşitli Avrupa ülkelerindeki farlara katılıp özel kermesler düzenleyeceğiz” diye konuştu.