'Para sizde iman bizde'

Demokratik Sol Halk Partisi'nin(DSHP) Kurucu Genel Başkanı Hulki Cevizoğlu, siyasetin para pulla değil azimle yapılacağını belirtti.

'Para sizde iman bizde'
Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Kurucu Genel Başkanı Hulki Cevizoğlu, "Emin olun, seçimlere çok az zaman kaldı ama seçime gittiğimiz zaman tek güvercin seçime girecek. O güvercin de iktidara kanat çırpan DSHP'nin güvercini olacaktır" dedi.

DSHP Kurucular Kurulu, merkez karar, yönetim ve icra kurullarını oluşturmak üzere Starton Otel'de toplandı.

Toplantıda konuşan DSHP Kurucu Genel Başkanı Cevizoğlu, "siyasetin para pulla değil azimle yapılacağını" belirterek, şunları kaydetti:
"Rahşan Ecevit'in kurucu genel başkanı olduğu, emeğini azmini, alın terini döktüğü bir parti, medyada bize yanıt vermeye çalışıyor. 'Orada bir parti yok. Asıl parti burada, Ecevit'in felsefesi burada yaşıyor' diyor. Ama görüyoruz ki bugün sömürgecilerle işbirliği yapan, 'Bizi biraz daha kullanın, deliğe süpürmeyin' diyen iktidarın payandası olmuş durumdalar. İktidara karşı herhangi bir somut politikasını görmedik bu arkadaşların. Diyorlar ki 'Para bizde'. Para sizde, iman bizde."

Cevizoğlu, kendisine zaman zaman "İki güvercin oldu, oy pusulasında bu iki güvercin karışmayacak mı?" sorusunun yöneltiğini belirterek, "Emin olun, seçimlere çok az zaman kaldı ama seçime gittiğimiz zaman tek güvercin seçime girecek. O güvercin de iktidara kanat çırpan DSHP'nin güvercini olacaktır" diye konuştu.
DSHP Onursal Genel Başkanı Rahşan Ecevit de, partililere başarılar diledi ve "Partimizin çok çabuk ilerleyeceğini ve kısa bir zamanda iktidar olabileceğine inanıyorum" dedi.
DSHP Kurucu Genel Başkanı Cevizoğlu, konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Demokratik açılıma" ilişkin bir soru üzerine, Cevizoğlu, "Başkalarından emir alan, kendi özgün politikalarını üretmeyen iktidarların kendi milleti için demokratik bir açılım yapacağına inanmadığını" söyledi.
Bugüne kadar "demokratik açılım" adı altında yapılanları milletin gördüğünü ve tepkisini gösterdiğini ifade eden Cevizoğlu, "AKP'nin yaptığının demokrasi açılımı değil, terör açılımı olduğunu gördük. Türk milletinin de tepkisi olunca, onlar da bundan vazgeçti" diye konuştu.

Cevizoğlu, "Partiniz Ecevit'in darbe karşıtlığı misyonunu devam ettirecek mi?" sorusunu yanıtlarken, darbeye her zaman karşı olduklarını ve siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu dile getirdi.

DSP'nin DSHP'nin amblemine itiraz ettiğinin hatırlatılması üzerine, Cevizoğlu, Rahşan Ecevit'i kastederek, "Güvercinin hem şekil olarak hem de ilke bazında sahibi içeride oturuyor" dedi.

Toplantıda, DSHP'nin merkez karar, yönetim ve icra kurullarının seçimi yapılacak.