Öğretmene öğrenci dayağı

Kırıkkale Yahşihan Lisesi'nde öğrenim gören 6 öğrencinin, okulda sözleşmeli olarak görev yapan öğretmen Muhammed Yasin Elitok'u dövdükleri iddia edildi.

Olay Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde meydana geldi. Yahşihan Lisesi’nde öğrenim gören 17 yaşlarındaki P.A, M.A, H.G, T.Z, U.G ve Ü.Ö isimli öğrenciler, yine aynı okulda görevlendirmeyle gelen öğretmen Muhammed Yasin Elitok ile okul çıkışında sözlü olarak tartışmaya başladılar. Sözlü tartışmanın ardından öğretmene saldıran öğrenciler, öğretmeni darp ettikten sonra olay yerinden kaçtılar.

Olay yerinden kaçan saldırgan öğrenciler, öğretmenin durumu polise bildirmesinin ardından yakalanarak Yahşihan İlçe Emniyet Amirliği’ne sorguları alınmak üzere getirildiler.

Burada ifade veren öğrenciler, olayla ilgili şok bir iddiada da bulundular. Kendilerini aynı okulda görev yapan İlhan Ü. isimli öğretmenlerinin kışkırttığını iddia eden öğrenciler, öğretmenlerinin sözüyle hareket edip Elitok’a karşı saldırıda bulunduklarını itiraf ettiler.

Olayla ilgili adli soruşturma başlatılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de kışkırtma iddialarıyla ilgili okulda soruşturma açtı. Saldırgan öğrenciler, soruşturmalar tamamlanana kadar okuldan süresiz olarak uzaklaştırılırken, öğrencilerden dayak yiyen öğretmen Muhammed Yasin Elitok’un Yahşihan Lisesi’nden kendi isteğiyle ilişiğini kestiği öğrenildi.


 İbrahim Akpınar/Kırıkkale