Köy muhtarları ödüllendirildi

Yangın sezonunun bitmesinden sonra Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen), köy muhtarları ve kooperatif başkanlarını ödüllendirdi.

Gazi İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine TOÇ Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Mut Orman İşletme Müdürü Hasan Keskin, Mut ilçe Toç Bir-Sen Başkanı Yafer Demir, köy muhtarları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mut Toç Bir-Sen Başkanı Yafer Demir ve Mut Orman İşletme Müdürü Hasan Keskin’in kısa bir konuşma yaptı.
Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, “Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak devlet ve millet arasındaki uçurumları kapatmak devletle millet arasındaki güç birliğini sağlayan her türlü girişime bir karınca misali de olsa destek vermeyi büyük bir vatandaşlık sorumluluğu bu devletin bu milletin bir mensubu olmanın asgari gerekliliği olarak görüyoruz. Ormanlarımız yurt için çok önemlidir. Mut’un yüzde 54 Türkiye’nin yüzde 27 si ormanlık alanla kaplıdır. Bu ormanları korumak hepimizin görevidir” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu. Cami imamı Selahattin Kırmızı ve Üzeyir Selbi’nin skeç gösterisinin her dakikası alkışlandı. Skeç gösterisinin ardından 45 orman içi köy muhtarı ve 16 Kooperatif başkanlarına ormanları korumada yardımcı oldukları için takdir belgesi verildi.
Takdir belgelerinin ardından ormanlarımız adlı slayt gösterisi ile sona erdi.