Hüseyin Çapkın'dan özel ekip

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bakırköy'de öldürülen Cizreli işadamı Selim Dindar'ın katil zanlılarının yakalanması için özel bir ekip kurdu.

Bakırköy'de rastgele sıkılan kurşunlarla hayatını kaybeden işadamı Selim Dindar'ın katil zanlılarının yakalanması için özel bir ekip oluşturuldu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Asayiş, Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubeleri gibi operasyon timinde görevli polislerden oluşturulan özel ekip, çalışmalara başladı. Ekip Dindar'ın ölümüyle sonuçlanan olayda tetiği çektiği öne sürülen "F." adlı kişi ile onunla bağlantılı birkaç ismi tespit etti. Ekipler belirlenen şüphelilerin bulundukları adreslere operasyon düzenledi. Polisler, şüphelilerin il dışına çıkma ihtimaline karşı trafik noktaları ve otogarda da çalışma başlattı.

İşadamı Selim Dindar'ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olay iddiaya göre şöyle gelişti:

Bakırköy Osmaniye'de yer alan bir kıraathaneye gelen F. adlı bir şüpheli, kıraathanenin İlhan isimli sahibinden haraç istedi. Haraç vermek istemeyen işyeri sahibi ile saldırgan arasında tartışma başladı. Saldırganın silahına davranması üzerine işyeri sahibi bitişiğindeki Cizre Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği lokaline sığındı. Bunun üzerine saldırgan da elindeki tabancayla derneği giderek kıraathane sahibinin teslim edilmesini istedi. Buradan olumsuz yanıt alan saldırgan tabancasıyla derneğe kurşun yağdırdı. Saldırı sonucu dernekte bulunun 6 kişi yaralandı. Yaralılar arasında yer alan Cizreli işadamı Selim Dindar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Aynı zamanda 12 Eylül mağduru olan işadamı Selim Dindar, siyasi faaliyetlerde bulunmadığı halde 1981 yılında tutuklanmış ve 3 yıl Diyarbakır Cezaevi'nde yatmıştı. Dindar, cezaevi günlerini 2003 yılında bir gazeteye ve 2009'da da son olarak bir televizyon kanalına anlatarak gündeme gelmişti. Bir söyleşisinde, "Bir daha dünyaya gelsem asla Kürt olmak istemezdim" demişti.