CHP konferansında gerginlik

TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu'cun konuşmacı olarak katıldığı zonguldak'ta 'parti içi şikayet' yüzünden gergin anlar yaşandı.

Güldal Mumcu'nun Zonguldak'ta konuşmacı olarak katıldığı konferansta gerginlik yaşandı. CHP'li Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Teşkilatı'nı Mumcu'ya şikayet etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen "Türk Kadının Siyasetteki Yeri ve Önemi" konulu konferansa TBMM Başkan Vekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık 50 dakika konuşma yapan Mumcu, konferansın sonunda soru cevap kısmına geçti. Bazı katılımcılar Mumcu'ya sorular sorarken, Mumcu bütün soruları cevapladı. Son olarak CHP'li Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık söz istedi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli'nin demokrasinin başkenti olduğunu ifade ederek, CHP Ereğli İlçe Örgütü'nün içerisine demokrasinin girmediğini söyledi.

İlçe örgütünde her türlü anti-demokratik olayların yapıldığını iddia eden Posbıyık, Mumcu'dan Zonguldak ve Ereğli'ye müfettiş gönderilmesini istedi. Posbıyık, "CHP'nin durumu Atatürkçü Türkiye'nin gelişmesi hiç kimsenin umurunda değil. Bulunduğum bölgeden bahsediyorum. CHP'nin örgütünün içerisine demokrasi girmemiş bir defa. 'Küçük olsun benim olsun' diye kimse içeriye alınmıyor. Her türlü anti-demokratik olaylar yapılıyor. Genel merkezimizin de bunlardan haberi yok. Yazmamıza çizmemize rağmen bir müfettiş dahi gönderilmiyor. Sizden talep ediyorum. CHP'nin ilerlemesi, bu ülkede başarı sağlaması için, lütfen bize torpil yapın, yardım edin. Zonguldak'a Ereğli'ye müfettiş gönderilsin. CHP'nin durumu ortaya dökülsün. Demokrasiyi yok etmeye çalışanlar var bireysel çıkarları için. Milletvekilliği hesapları için bunu yok etmeye çalışanlar var diye haykırıyorum buradan" dedi.


Başkan Posbıyık'ın konuşmasının ardından salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. Bir parti üyesi ile Başkan Posbıyık'ın koruma arasında arbede yaşandı. Gerginliğin büyümesini ise, diğer partililer önledi. TBMM Başkan Vekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Başkan Posbıyık'ın şikayetini genel merkez yöneticilerine söyleyeceğini kaydetti.


Konferans sonunda partililer olaysız bir şekilde dağıldı.