CHP il başkanlığında gerginlik

İzmir'de bir grup CHP üyesi, il başkanlığı önünde protesto gösterisi yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun Çiğli'deki mahalle delege seçimlerinin demokratik bir şekilde yapılmasını engellediğini ileri süren bir grup CHP'li, bugün il başkanlığı önünde bir protesto gösterisi yaptı.

Antidemokratik uygulamalara karşı koyan Çiğli İlçe Başkanı İsmail Arıcı ile parti yöneticilerinden Kadim Akgül ile Hilmi Perktaş'ın baskı yüzünden görevlerinden ayrılmak zorunda bırakıldıklarını iddia eden CHP Çiğli İlçe Teşkilatı'na üye grup adına açıklamayı yapan Ali Bingöl, "Dürüst olmayan bir şekilde sandık bile kurulmadan seçime kalkarlarsa bu örgüt ve partililer bu oyunu bozacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Örgütü antidemokratik seçimleri kesinlikle kabul etmeyecektir. Halka gitmeden delege seçimi yapılmaz. İl Başkanı seçimin demokratik bir şekilde yapılmasını engellemiştir" dedi.

İl Başkanı ile görüşmeden parti il binasını terk etmeyeceklerini belirten partililer, CHP İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar ile konuştu. Gergin dakikaların yaşandığı görüşmede, partililer İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nu istifaya çağırdı.

"SEÇİMLER DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE YAPILACAK"

CHP İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar ise, "Yüreğini ve beynini CHP'ye koymuş kişilerle tartışarak ve konuşarak Çiğli'deki seçimler yapılacaktır. Yönetime geldiğimizde seçimlerin demokratik bir şekilde yapılması için söz verdik. Şu an ilçelerde seçimler devam ediyor. Biz sizin hukukunuzu koruyacağız. Belediye başkanı seçimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerden dolayı seçimler bir hafta ertelendi. Seçimler yapılacaktır" diye konuştu.