Aliağa'da yollar ağaçlanıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde 2 ay önce başlatılan 'Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği' kapsamında Aliağa'nın Menemen sınırından Bergama sınırına kadar olan yol kenarı Aliağa Kaymakamlığı, Orman İşletme ve Karayolları tarafından Tüpraş sponsorluğunda ağaçlandırılıyor.

Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğine bizde destek veriyoruz. Bergama'dan, Menemen sınırına kadar olan yol kenarlarımızı ağaçlandırmak için çalışmalara başladık. Bu çalışmamızda 2009 yılına kadar Tüpraş’ın 18.240 TL bir katsısı olmuştur. Ben Tüpraş yönetim kuruluna ve Tüpraş çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projede görev alan herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmayla ilçemizin yol kenarları güzelleştirilecek” şeklinde konuştu.
Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık ise yaptığı açıklamada; “Biz 2008'den beri Koç Holding bünyesinde ülkenin sorunları ile ilgili -Ülkem İçin- adı altında çalışmalar yaptık. Holding bünyemizde çalışanlarımız, bayiler, şirketler hep katkı koydular onun sonucunda bir şeyler yaptık. Bu bir sene yaşlılar yurdu oldu, 2008'de Ormanlaşamamanın büyük bir sorun olduğu ortaya çıktı ve biz ağaçlandırma yapmaya karar verdik. Bununla ilgili Türkiye de Orman Bakanlığımızla birlikte 700 bin ağaç diktik. Ağaçların dikimi bakımı ve büyümesi ile ilgili kaynak bakanlığa aktarıldı ve proje gerçekleştirildi. Bu senede Gaz Tribünü projemiz dolayısıyla Çevre ve orman bakanlığına 2000 ağaç sözümü vardı hiç düşünmeden katkı koyduk” dedi.
Heyet daha sonra fidan dikimi çalışmalarının yapılacağı alanı yerinde tetkik etti. Yol boyunca fıstık çamı, selvi, zakkum ve okaliptus ağaçları sağlı sollu 20 km boyunca 5'er metre arayla dikilecek. Proje sonunda toplam 5bin 600 ağaç dikilecek.