Yangından kaçamadı can verdi

Zonguldak'ın Kilimli beldesinde bir evde çıkan yangında zihinsel engelli genç kaçamayınca yanarak can verdi.

Alınan bilgiye göre, Subatan Mahallesi Hanımeli Sokak üzerinde Selime - İrfan Demirtaş çiftine ait 2 katlı evde, elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangından anne Selime, çocukları Tuncay ve Yener kurtulurken, yangın sırasında evde uyuduğu belirtilen Yetiş Demirtaş'tan haber alınamadı.

Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri evi tamamen saran alevler nedeniyle içeriye giremedi. Çevredeki vatandaşların da yardımıyla ekipler, yangını yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından söndürdü. Ev, çatısı ve içindeki eşyalarla birlikte tamamen yandı. İtfaiye ekipleri, yanan evde yaptığı incelemede, içeride yandığı düşünülen Yetiş Demirtaş'ın cesedini bulamadı.

Bu sırada komşusunun evinden çıkan Selime Demirtaş'a oğlunun içeride olmadığı söylenmesine rağmen, "Evime bakacağım. Oğluma bakacağım. Yetişim yandı, oğlumu bulun bana" diye ağlayarak eve girdi. Komşuları ve itfaiye ekibi nezaretinde kül olan evde oğlunu arayan ancak bulamayan anne Demirtaş, oğlunun bulunmasını istedi. Bu arada komşuları ve polis, zihinsel engelli Yetiş Demirtaş'ı bulabilmek için çevrede arama başlattı.


ACI GERÇEK SAATLER SONRA ANLAŞILDI


Demirtaş ailesinin evinde soğutma çalışması yapan itfaiye ekibi, zihinsel engelli 27 yaşındaki Yetiş Demirtaş'ın cesedini, mutfakta tezgâhın altında buldu. Yangında alevlerin arasında kalan ve dışarıya çıkamayan Yetiş Demirtaş'ın, mutfak tezgâhının altına sığındığı, ancak yanarak can verdiği ortaya çıktı. İlk incelemede, tezgâhın önünü çatıdan düşen ağaç ve tuğla parçalarının kapatması nedeniyle cesedin bulunamadığı anlaşıldı. Ceset, yapılan incelemenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yanan evden geriye, Yetiş'in boynundaki muska, üstündeki elbiseleri ve 'hiçbir şeyi düşünme sonuna var' yazılı defter kaldı.

Öte yandan yangınla ilgili soruşturma başlatılırken Cumhuriyet Savcısı da olay yerinde inceleme yaptı.