Gebze'de engelliler için proje

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze'de engelliler için yeni bir projeye hayata geçireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Gebze Engelliler Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Satılmış Yılmaz ve engelliler tarafından ağırlanan Başkan Karaosmanoğlu, 'Gülen Yüzler' projesinin İzmit'te çok önemli bir görev üstlendiğini, Gebze'de de engellilerin çalışabileceği böyle bir projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

Başkan Karaosmanoğlu, "Engellilerimiz, çalışarak kendi kendilerine yetebileceklerini ortaya koyuyor. Bu anlamda Gülen Yüzler çok önemli bir misyon üstleniyor. Engellilerimizi, çalışma hayatına katmak amacıyla Gebze'de de böyle bir projeyi başlatmak kararlılığındayız." dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerle ilişkilere özen gösterdiklerini anlatan Karaosmanoğlu, "Yaptığımız bütün yatırım ve çalışmalarda onları gözetiyoruz. Engelliler için özel bir telefon hattı kurduk. Alo Özürlüyüm Destek Hattı'na 0262 331 39 00 numaralı telefondan dileyen engelli dostlarımız bize kolayca ulaşabiliyor. Gülen Yüzler adlı merkezimizde engelli vatandaşlarımız çalışarak üretime katılıyorlar. Hayata daha sıkı sarılmalarına imkân sağlıyoruz. Engellilerin mutsuz oldukları bir toplum, esas engellidir." diye konuştu.

Dernek başkanı Yılmaz ile engelliler de, kendileri için yaptığı çalışmalar nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.

Ziyarette Başkan Karaosmanoğlu'na AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram da eşlik etti.