Alman askerlerin görev süresi uzadı

Almanya Parlamentosu, Afganistan'da görev yapan Alman askerlerin görev süresini 1 yıl daha uzatıtı.

Alman askerlerin görev süresi uzadı
Almanya Parlamentosu Afganistan'da görev yapan Alman askerlerin görev süresini 1 yıl daha uzatırken, Almanya Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, Eylül ayında onlarca sivilin hayatını kaybettiği hava saldırısının 'askeri bakımdan uygun olmadığını' söyledi.

Afganistan'da görev yapan Alman askerlerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılması Alman Parlamentosu'nda 105'e karşı 445 oy ile kabul edilirken 43 parlamenter çekimser oy kullandı. Parlamentoda konuşma yapan Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg saldırı emri Albay Georg Klein tarafından verilen ve onlarca sivilin öldüğü Afganistan'daki hava saldırısının 'askeri bakımdan uygun olmadığını' bildirdi. Daha önce bu saldırının askeri açıdan uygun olduğunu söyleyen Guttenberg, bugün parlamentodaki konuşmasında saldırıyla ilgili kesin belgeleri daha sonra inceleme imkanı bulduğunu ve saldırının, 'askeri açıdan uygun olmadığını' kaydetti. Guttenberg ayrıca Albay Klein'in kendi askerlerinin çıkarına davrandığından şüphesinin olmadığını da belirtti.

4 Eylül 2009 tarihinde Taliban tarafından kaçırılan petrol yüklü tankerlere Alman komutan Albay Georg Klein'in emriyle NATO uçakları hava saldırısı düzenlemişti. Saldırı sonucu ölenlerin arasında tankerden petrol almaya gelen siviller de bulunuyordu. En az 100 kişinin öldüğü saldırıda kaç sivilin hayatını kaybettiği halen kesin olarak belirlenemedi