Yuvarlak Çay'da gergin anlar

Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli orman muhafaza memurlarının kesilen ağaçların kaldırılması için Yuvarlak Çay'a gelmesi üzerine, bölgede bekleyen eylemciler ile aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Delillerin karartılmaması için kesilen ağaçların kaldırılmamasını isteyen Yuvarlak Çay Platformu Sözcü Murat Demirci, “Bugün Orman Muhafaza Memurları’na yanlış bilgilendirme nedeni ile tok gözü mevkiine gelerek işlem yapmak istediler. Ağaçların çalınmaması için damga vurarak kesilen ağaçları götüreceklerini bildirdiler. Bizde kendilerine, bu yaptıklarının yasal olmadığını bildirdik. Köyceğiz Orman İşletme Müdürü ve Bölge Şefin’in emirleri doğrultusunda bu işlemin buradan başlayacağını bildirerek, Köyceğiz Jandarma Komutanlığı’na bağlı güvenlik güçleri gözetiminde işleme başladılar. Bizce yapmış oldukları bu işlem yasadışı olup, delil karatmaktan başka bir şeye yaramayacağını kendilerine bildirdik” dedi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay da, “Bu görevli arkadaşlarda emir kulu. Emirleri uyguluyorlar. Şu bir gerçek ki, bu gün burada yapılan iş katliamdan başka bir şey değildir. Bu aşamadan sonra ağaçlarını isterlerse götürsünler. Yapılan işlerin hiç biri yasal değil. Biliyorsunuz ki; Pazar günü burada 2000-2500 kişi vardı. Orman İşletme Müdürlüğü’nün Kooperatif Başkanı Ramazan Dallı ile Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri 28 Aralık Pazartesi günü köylüyü toplayarak yapmış oldukları toplantıda köylüye gözdağı verip, tehditler savurarak caydırmaya çalıştıklarını biliyoruz. Bende hepinizin huzurunuzda söylemek istiyorum. Ağaçlar zaten gitti, onlara yapacak bir şey kalmadı. Su için ise, elimizden geleni yapacağız. Bu suyu kimseye kaptırmayacağız” diye konuştu.

Kesilen ağaçları almaya gelen ekibi çalıştırmayan köylüler, orman ekibinin ve iş makinelerinin önüne geçerek çalıştırmadılar. Çıkabilecek bir arbede nedeniyle iş makineleri ve ekibi Yuvarlak Çay Tokgözü mevkisini terk ettiler.