Üsküdar'da 1 araç yandı

İstanbul'un Üsküdar semtinde bir araç, henüz belirlenemeyen bir neden dolayı yandı.

Kovalarla dökülen su ve yangın söndürme tüpleriyle alevleri bastıramayan mahalle sakinleri son çare olarak sirke kullandı ancak, yangını sirke değil itfaiye ekipleri söndürdü.

Edinilen bilgiye göre, saat 21.30 sıralarında, Acıbadem Mahallesi Çınar Sokak üzerinde park halinde olan 34 ZY 7375 plakalı araçta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek aracı kapladı. Alevlerin büyümesini önlemek isteyen vatandaşlar ilk olarak kovalarla yanan araca su döktü. Bu yöntem başarısız olunca yangın söndürme tüpleri kullanıldı ancak alevler yine bastırılamadı. Bunun üzerine bir mahalle sakini balkondan bir şişe sirke atarak, sirkenin yangına müdahalede iyi geleceğini söyledi. Başka bir mahalle sakini de sirkeyi yanan aracın üzerine döktü. Sirke de yangını söndüremeyince, yanlış adres verilmesi nedeniyle olay yerine geç gelen itafiye ekiplerine iş düştü.

İtfaiye ekipleri yangını söndürdü ancak araç yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Aracın sahibi Muhittin Erişkin yangının neden çıktığını bilmediğini belirtti. Polis de kundaklanmış olması ihitimaline karşı araç üzerinde geniş çaplı incelemelerde bulundu.