Kayabaşı Köyü'ne müjde

Katıldığı bir toplantıda konuşan Kaymakam M. Bahattin Atçı, yol sorunu olan Kayabaşı Köyü'ne yeni bir yol yapılacağının sözünü verdi.

Köylere Hizmet Götürme Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği’nin Milas Belediye Toplantı ve Evlendirme Salonu’nda Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantı yoklama ve divanın teşekkül ettirilmesiyle başladı. Divan; Kaymakam M. Bahattin Atçı, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen, CHP İl Genel Meclis Üyesi Halil Ilbıra, Pinar Köyü Muhtarı Ömer Kıvrak, Bağdamlar Köyü Muhtarı Dursun Gün, Kızılcakuyu Kenan Özdemir ve Günlük Köyü Muhtarı Bekir Çınar’dan oluştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam ve Birlik Başkanı M. Bahattin Atçı açılış konuşmasını yaptı. Atçı, yapılan faaliyetlerden bahsederek; “46 köye çimento yardımında bulunduk. Güllük Dalyan İşletmesi’nden 50 bin TL gelir elde edildi. Maden firmaları ile görüşülerek köy yollarında iyileştirme yapıldı. Bazı köylerin içme suyu sorunu çözüldü. Akkovanlık ve Karahayıt köylerine köy içi parke döşemesi yapıldı. Kayabaşı köyü daha önce kaplama yapılmıştı, orası kurtarıldı ama yolun tamiri için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Köylere Hizmet Götürme Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği Müdürü Yücel Bencik tarafından gelir gider raporu okundu. 2010 çalışma programı ve 2010 çalışma programı görüşülerek oylamaya sunuldu ve kabul edildi.

Genel kurulda konuşan Kaymakam M. Bahattin Atçı, Dalyan konusuna değinerek; “Daha önceden Dalyan’dan birlik gelir elde ediyordu. Ama sonrasında bir süreç başladı ve o süreç devam ediyor. Dalyanın gelir getirmesini istiyorum. Eskiden süt birliği vardı, o artık ayrı bir birlik ayrı bir bütçesi var” diye konuştu.
Koru Köyü Muhtarı Kerim Biçen, gündem dışı söz alarak köyün sokak lambalarının çoğunun yanmadığını belirtti ve Kaymakam Atçı’dan bu konuda yardım istedi. Atçı, elektrik işlerinin özel bir kuruluş tarafından yapıldığı ve sorunların daha çabuk çözülmesinin mümkün olacağını söyleyerek gerekeni yapacaklarını ifade etti.

KAYABAŞI’NA YENİ YOL YAPILACAK
Kaymakam Atçı, Kayabaşı Köyü Muhtarı Mehmet Baş’a köyün yolunun nasıl olduğunu sordu. Muhtar Baş da yolların durumun kötü olduğunu söyledi. Sonrasında Atçı; “Kargıcak üzerinden 9 km asfalt yapılacak, yol kısalacak. Oradaki yol turizm yolu oldu. Kamulaştırma olduğu için yol yapılamadı. Özel İdare tarafından buradaki yol yapılacak. Yol kısalacak ve kamyon giremeyecek. Kamyonlar mevcut yoldan gidecekler” şeklinde konuştu.