CIA, Obama'yı kızdırdı

CIA'nin ihbara rağmen El Kaides üyesi olduğu iddia edilen kişiyi engelleyememesi Obama'yı kızdırdı.

Amerikan Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) saldırıda bulunmak amacıyla Amsterdam'dan kalkan ABD uçağına binen El Kaide üyesi olduğu iddia edilen Ömer Faruk Abdulmuttalib'in bilgisini önceden aldığı; ancak gereken dikkati göstermediğinin ortaya çıkması ABD Başkanı Barack Obama'yı kızdırdı.

Bunun için Hawai'deki tatilini yarıda kesen Barack Obama, CIA'nın haftalar öncesinden aldığı istihbarat bilgisine gereken dikkati göstermediği ve bunun "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Ömer Faruk Abdulmuttalib'in babası, kendi oğlunun radikal fikirleri ve tehlikeli oluşu hakkında haftalar öncesinden CIA'yı bilgilendirmiş. CIA'nın aldığı bilginin diğer birimlerle paylaşılması halinde terör saldırısı girişiminde bulunan Abdulmuttalib'in uçağa binemeyeceğini belirten Obama, "Bu şahıs o uçağa bindikten sonra uçakta bulunan 300 yolcunun hayatını tehlikeye atabilirdi. Ben bunu kesinlikle kabul edilemez olarak görüyorum. Alınan bilgi dikkatli incelenseydi o şahıs o uçağa binemezdi." dedi.

Bu arada Yemenli yetkililer, kendi topraklarında bulunan yabancı temsilciliklere yönelik saldırıların olabileceği konusunda yabancı hükümetleri uyardı. "Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." diyen Yemen Dışişleri Bakanı Ebu Bekir El-Kirbi, El-Kaide'nin kendi ülkelerinde bir takım faaliyetleri olduğunun farkında olduklarını açıkladı.