Cezaevinde güvendesin!

Silahla amcasının oğlunu öldürdüğü iddia edilen sanık mahkemede ' birilerinin bana kötülük yapacağından korkuyordum' deyince mahkeme başkanı lafı gediğine koydu.

Konya'da yalnız yaşadığı evde amcasının oğlunu silahla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlanıldı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanılan cinayet davasının ilk duruşmasına, tutuklu sanık Hızır Kılıç (25), avukatı ve yakınları katıldı.

Amcasının oğlu Ferhat Kılıç'ı (23) öldüren sanık Hızır Kılıç, mahkemedeki savunmasında, olaydan 3 gün önce eşinden, amca oğlunun kendisi hakkında kötü sözler söylediğini öğrenince sinirlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Dünyaya gelen bebeğimiz erken doğum nedeniyle birkaç gün yaşadıktan sonra öldü. Eşim, Ferhat'tan duyduğu kötü sözler nedeniyle çok üzüldüğünü, bebeğimizin erken doğmasının nedeninin de Ferhat olabileceğini belirtti. Çünkü Ferhat o dönemlerde de eşimin yanına gidip benim hakkında kötü söz ve küfürler ediyordu. Hatta telefondaki bazı konuşmalara ben de şahit oldum. Amcamın oğlu olan Ferhat ile aynı zamanda çok iyi arkadaştık. Danimarka'da bir cinayet olayına karıştık. İkimiz de tahliye olduktan sonra sınır dışı edildik. Türkiye'de Ferhat ile para meselesi ve baldızımın numarasını ısrarla benden istemesi nedeniyle sık sık tartışıyorduk. Ferhat'ın yaşadığı evde çıkan tartışmada yine küfür ve hakaret edince kavga ettik. Boğuşma sırasında da tabanca patladı.''

-''CEZAEVİNDE GÜVENDESİN''-

Mahkeme Başkanının ''Silah Ferhat ve seninmiş. Doğru mu?'' sorusuna ise Kılıç, ''Ben ve amcamın oğlu uyuşturucu kullanıyoruz. Uyuşturucu almak için tenha yerlere girip çıkıyorduk. Bu yüzden aldık. Ayrıca birileri bana kötülük yapacak diye korkuyordum'' diye cevap verdi.

Mahkeme Başkanı ise bunun üzerine, ''Yani dışarıda güvenli değildin, şimdi cezaevinde güvendesin'' dedi.

Sanığın savunmasının tamamlanmasının ardından duruşma, tanıkların ve eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

Ferhat Kılıç'ın, 30 Ekimde merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde bir apartmanda yalnız yaşadığı evde silahla öldürülmüş bulunmasının ardından amcasının oğlu Hızır Kılıç gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.