Akli melekelerim yerinde

Ergenekon ana davasının tutuklu sanığı Ümit Sayın, avukatı Mehmet Aytekin'in vekillik görevinden istifa etmesinin ardından yaptığı açıklamada akli melekelerinin yerinde olduğunu söyledi.

Ergenekon ana davasında diğer sanıkların yokluğunda yapılan kapalı oturumda gizli tanık 'Anadolu' olduğunu itiraf eden tutuklu sanık Doçent Doktor Ümit Sayın, avukatı Mehmet Aytekin'in istifasının ardından açıklama yapmak istediğini söyledi. Talepler bölümünde kürsüye gelen Sayın, 7 Aralık 2009 tarihinde verdiği ifadesiyle ilgili olarak ek açıklama yapmak istediğini belirtti. Avukatı Mehmet Aytekin'in "Ümit Sayın'ın akli melekesini yitirdiğini sizin de gözlediğinizi düşünüyorum" sözlerine de cevap veren Sayın, depresyonda olduğunu ilaç kullandığını ancak akli melekelerinin yerinde olduğunu söyledi. Sayın akli dengesinin yerinde olduğuna dair koğuş arkadaşı Doç.Dr. Emin Gürses'i de tanık gösterdi. Sayın tıp fakültesinin üzerine bir de hukuk fakültesi bitirmeyi hedeflediği için 5 aydır matematik ve geometri çalıştığını da duruşmada açıkladı. Ardından da "Ben akıl yürüterek problem çözüyorum. Akli dengesi yerinde olmayan bir insan bunu başaramaz. Akli melekelerim yerindedir" dedi.

Duruşmalarda kendisinden çok bahsedildiğini de anlatan Sayın, gizli tanık olarak ifade vermek için savcılardan baskı görmediğini, hatta bunun için dilekçe verdiğini de aktardı. Tutuklu sanık Ümit Sayın, "Avukatım, savcı Zekeriya Öz'ün beni '35 yıl yatarsın' diye tehdit ettiğini söyledi. Ancak ben böyle bir tehdit almadım." diye konuştu. En çok "Komutanlar sana neden bu kadar güvendi" sorusunun yöneltildiğini belirten Sayın bu konu hakkında açıklayıcı bilgi de vermek istediğini ifade etti.

Tutuklu sanık Ümit Sayın, 2005- 2006 yıllarında internette ve bazı dergilerde makalelerinin yayınlandığını, 11 Eylül saldırısından sonra da yazdıklarının ilgi çektiğini söyledi. Sanık Sayın, "Yazdıklarımdan dolayı komutanlar bana sempati duyuyordu. İnsan psikolojisi ve güven telkini konusunda çok kitap okudum. Bu konularda bilgim var. Komutanlarla konuşmalarımızda konu sürekli devlete geliyordu." diye konuştu. İkna kabiliyetinin çok iyi olduğunu belirten Ümit Sayın, "Fikirlerime değer veriyorlardı. Bu nedenlerle olsa gerek 3- 4 konuşmadan sonra bana güveniyorlardı. Çok komutana kitaplarımı da yolladım" dedi. Sayın bu açıklamasının ardından jandarma nezaretinde salondan ayrıldı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu (STK) Başkanlığı'ndan emekli olan Ergenekon tutuklusu binbaşı Fikret Emek, Ankara STK'da arama yapılmasına üzüldüğünü söyleyerek, "Görev yaptığım süre içinde Seferberlik Tetkik Kurulu'nda yanlış şeyler yapıldığını görmedim" dedi.

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı'nda yapılan arama, Ergenekon örgütünün en kilit isimlerinden olduğu iddia edilen emekli Binbaşı Fikret Emek ile emekli albay Levent Göktaş'ı akla getirmişti. Emekli Binbaşı Emek, soruşturma aşamasında olduğu için STK'daki durumla alakalı konuşmak istemediğini ancak eski mensubu olduğu bu kurumda yapılan aramalar nedeniyle üzüldüğünü söyledi. Özel Kuvvetlerde görev yapanların birçok özel yeteneklerden geçmiş kişilerden oluştuğunu belirten Emek, "Herkesin görev yapamayacağı bir yerdir burası. Asılsız haberlerle Özel Kuvvetler, Seferberlik Tetkik Kurulu ve Türk Silahlı Kuvvetleri küçük düşürülmekte, rencide edilmektedir" dedi. 'Gladyo'da 8 gözaltı' şeklinde atılan haber başlıklarına üzüldüğünü de belirten Emek, "Seferberlik Tetkik Kurulu, yabancı uzantılı bir birim değildir. Görev yaptığım sürede yanlış yapıldığını görmedim" diye konuştu