Gürsel Tekin'den Sarıgül'e isyan

CHP'den istifa ederek TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partisine giden eden partilileri CHP İl Başkanı Gürsel Tekin istifaya çağırdı. Tekin, 'Bu etik de değil, namuslu insanların işi de değil' diye konuştu.

Gürsel Tekin'den Sarıgül'e isyan
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün lideri olduğu Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) hızlanan partileşme çalışmaları içinde yer alan ve CHP'deki üyelikleri devam eden isimler CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in hışmına uğradı. Geçmişte CHP'de milletvekili olan, üst düzey görevlerde bulunan ve partiye üyelikleri süren isimlerin yeni parti kuruluşları içinde yer aldıklarını belirten Gürsel Tekin isyan etti. Tekin 'Son günlerde yeni parti kuruluşları var. O kadroların içinde eski milletvekilleri, genel başkan yardımcılığı yapanlar var. Bunlar sıradan üye değiller. Öncelikle namuslu davranıp partiden istifa etmeleri gerekiyor' diye konuştu.

TAMAMINI DİSİPLİNE GÖNDERECEĞİM

CHP'de üyelikleri devam eden TDH ve diğer oluşumların içindeki isimlerin en kısa sürede istifa etmeleri gerektiğini belirten CHP İstanbul İl Başkanı Tekin, 'Böyle bir tablo kabul edilebilir mi? Hemen yarın olmak koşuluyla istifalarını vermezlerse tamamını disipline göndereceğim. Bir tarafta bir siyasi partinin üyesi olacaksınız, öbür tarafta da o partinin aleyhine bir oluşum içinde yer alacaksınız. Bu olmaz. görülmüş şey değildir. Bu demokratik bir tablo da değildir. Ne zaman AKP'nin lastiği patlasa yedek lastikler hemen ortaya çıkıyor. Ne yazık ki bu da onlardan biri' şeklinde konuştu.

ÜNLÜ CHP'LİLER VAR

ŞİŞlİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün liderliğinde partileşmekte olan TDH'de yer alan isimler arasında eski TBMM Başkanı ve başbakan yardımcılarından Hikmet Çetin, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Onur Kumbaracıbaşı, eski Adalet Bakanı Mehmet Moğoltay ve eski CHP milletvekilleri Bülent Tanla, Hasan Aydın, İsmail Değerli, Muharrem Toprak bulunuyor.

TBMM ESKİ BAŞKANI HİKMET ÇETİN Karar verirsem gereğini yaparım
TDH'ye henüz resmen katılmadım. Onlar da eski arkadaşlarımız. Katılma kararım olursa zaten gereğini yaparım. Parti deneyimim ve gelenek onu gerektiriyor. Ben başkaları gibi CHP'ye üyeyken ne hizipçilik ne de ayrımcılık yaptım. Karar verirsem CHP içinde kalarak böyle bir şey yapmam söz konusu olamaz.

ESKİ BAKAN ONUR KUMBARACIBAŞI İstanbul İl Başkanı zata sormam
Henüz kaydımı silmemişler demek ki. Gürsel Tekin, o açıklamalarıyla sınırları ve boyutunu aşmış. O kararları ben kendim gerekli gördüğüm zaman yaparım. Onu da İstanbul İl Başkanlığı yapan o zata sormam.

ESKİ CHP MillETVEKİLİ Bülent Tanla Ben zaten istifa ettim
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in yaptığı açıklamanın muhatabı değilim. Üye kaydımın bulunduğu Beykoz ilçesinde gereğini yaptım, istifa ettim.

Mehmet Moğultay: Beyanını dikkate almam
ESKİ Adalet Bakanı Mehmet Moğultay şunları söyledi: '5 bin kişiyle birlikte istifa ettim. Üyeliğim sürmüyor. Onun açıklamalarının muhatabı değilim, ayrıca o, benim beyanını dikkate alacağım birisi değil. Benim parti üyeliğim sürmüyor.