Muğla'da açılış

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sosyal Güvenlik Merkezi birçok kişinin katılımıyla düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Estia Çarşısı'nda bulunan SGK Bodrum Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışına Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden, Mehmet Nil Hıdır, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve bazı belde belediye başkanları, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Behçet Tufan Turan, bazı resmi daire ve kurum amirleri ile davetliler katıldı. Açılışa katılan Vali Dr. Ahmet Altıparmak basın
mensuplarının bir sorusu üzerine, "Şu anda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun almış olduğu yapıyı vatandaşın herşeyi ile tam kavradığını düşünemiyorum. Acaba halen Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu, bu manada bizim eksiklerimiz var. Bunun tanıtılması, biraz daha insanlara duyurulması gerekiyor. Tek çatı altında toplandığını herkes biliyor ama nereye müracaat edecek, nasıl müracaat edecek bu noktada tereddütler vardı. İlçelere de açılınca doğrudan müracaat edip işerini görme şansları olacak. Şu ana kadar
ciddi bir şikayet konusu gelmiyor. Bu açılanlarla beraber çok daha iyi güzel hizmet verilecek. Muğla merkezine de gelme durumunda kalmayacaklar" dedi.
SGK İl Müdürü Kazım Tapa ise birçok işlemin yapıldığı merkezde, hizmetlerin kademe kademe ilerleyerek yüzde 100'lük seviyeye ulaşacaklarını söyledi.
Açılışın ardından Bodrumlu vatandaşlar merkezdeki ilk işlemlerini gerçekleştirdiler.