Lieberman'a Türkiye tepkisi

'Ben görevde olduğum sürece Türkiye arabuluculuk yapamaz' diyerek rest çeken İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman ülkesinde büyük tepki çekti.

Koalisyon ortağı İşçi Partili milletvekilleri Meclis’te, aşırı sağcı bakana "Artık yeter, bu adam sadece İsrail'in çıkarlarına zarar veriyor. Başbakan'a şikayet edilmeli" tepkisini gösterdi.

İşçi Partisi lideri Ehud Barak da "Onun asıl hedefi geçen ay Türkiye'ye giden Ben Eliezer ve yakın bir zamanda bu ülkeyi ziyaret edecek olan benim. Görüş ayrılıklarımız olabilir ama bu şekilde ifade edilemez. Türkiye bölgede önemli bir ülke" dedi.

Haaretz gazetesi de başyazısında "Netanyahu, Lieberman'ı görevden almalı. Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı Türkiye ile stratejik ilişkileri yeniden kurmaya çalışırken, Dışişleri Bakanı bu önemli Müslüman ülkeye kapıları kapatıyor. hem de onlar Suriye ile yakınlaşırken..." ifadesini kullandı.

Meclis'te söz alan İşçi Partili milletvekili Daniel Ben Simon "Bu adam sadece İsrail'e zarar veriyor" derken, Refah Bakanı Avishay Braverman "Boşverin onu. Rahat rahat konuşsun. Ama İsrail'in çıkarlarına zarar vermesine izin vermeyeceğiz" tepkisini gösterdi. Sosyal İşler Bakanı Isaac Herzog ise ^Bu böyle devam edemez. Elizeer'in ziyareti ve Barak'ın yapacağı ziyaretin yanında Eliezer'in sözleri tam bir saçmalık" dedi.