Gelişmeleri yetkililerden öğrenin

Terörist başının kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı dönüşü 'Açıklama yapmayacağım, çünkü fayda getirmiyor, bir şey söylemeyeceğim' dedi.

1999'da Kenya'da yakalandıktan sonra çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını İmralı'da çeken teröristbaşı Abdullah Öcalan ve yeni koğuş arkadaşları Şeyhmuz Poyraz ve Bayram Kaymaz'ın yakınları adaya gitti. Akşam vakti ada dönüşünde gazetecilerin ısrarlı sorusu üzerine Bölücübaşının kardeşi Mehmet Öcalan, "Açıklama yapmayacağım, açıklama fayda getirmiyor, gelişmeleri yetkililerden öğrenin" şeklinde cevap vermekle yetindi.

Bölücübaşı Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile teröristbaşının cezaevi arkadaşları Şeyhmuz Poyraz'ın annesi ve kız kardeşi ile Bayram Kaymaz'ın anne ve kardeşi bu gün İmralı'ya gitmek için sabah saatlerinde Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığına geldi.

İşlemlerinin tamamlanması ile mahkum yakınları adaya hareket etti. Saat 18.20 sularında adadan dönen mahkum yakınları, işlemlerinin tamamlanmasının ardından araçlarına bindi. Bu sırada gazetecilerin "iyileştirme yapıldı mı?" şeklinde ki sorusuna mahkum yakınları cevap vermedi. Israrlı sorular üzerine teröristbaşı Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, şunları söylemekle yetindi; "Açıklama yapmayacağım bu fayda getirmiyor. Gelişmeleri yetkililerden öğrenebilirsiniz." Diğer mahkum yakınları ise gazetecilere çekim yaptıkları için tepki gösterdi.

Teröristlerin yakınları daha sonra özel araçları ile olay yerinden ayrıldı.